La Camar: Buturuga banilor rastoarna proiectele

Magazin Salajean 29 octombrie 2009 0

La Camar: Buturuga banilor rastoarna proiectele Administratia locala din Camar a fost nevoita sa opreasca lucrarile de introducere a sistemului de canalizare in localitate, din cauza ca a primit extrem de putini bani de la Guvern, din finantarea promisa pentru acest proiect, ne-a declarat primarul Szabo Levente. Valoarea totala a proiectului este de 7 milioane de lei, cea mai mare parte a sumei fiind finantare din fonduri guvernamentale, iar aportul local urmand sa fie de 15 la suta. Din pacate, desi avem lucrari efectuate 40 la suta, am fost nevoiti sa oprim lucrul, din cauza ca nu avem cum sa facem platile catre constructor. Situatia este, intr-adevar, grava, ne-a declarat edilul.

Acesta a spus ca in privinta cofinantarii de 15 la suta nu sunt probleme, dat fiind ca jumatate din acest cuantum a fost primit de la Consiliul Judetean Salaj, iar cealalta jumatate a sumei poate fi asigurata din bugetul local. Degeaba, insa, daca nu primim banii de la centru, nu putem continua lucrarile. Urma-toarea transa pe care trebuie sa o primim de la Guvern este in valoare de 2,3 milioane de lei, a adaugat sursa citata.

Lucrarile de introducere a sistemului de canalizare in Camar au fost demarate in luna septembrie a anului trecut, iar prin proiect este prevazuta montarea con-ductelor in toate zonele localitatii. Cum, insa, banii nu au venit pana acum de la Bucuresti si cum bugetul de stat e deja secatuit sub efectele crizei economice, exista riscul ca termenul de finalizare a lucrarilor, stabilit pentru luna octombrie 2010, sa nu poata fi respectat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »