La Bursa Generală a Locurilor de Muncă, peste 270 de sălăjeni au fost selectaţi în vederea angajării

Flavia Pintea 21 aprilie 2013 0
La Bursa Generală a Locurilor de Muncă,      peste 270 de sălăjeni au fost selectaţi în vederea angajării

Peste 670 de sălăjeni au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată vineri, 19 aprilie, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Sălaj. Evenimentul a avut loc în incinta Casei Armatei din Zalău, începând cu ora 9. Acţiunea a fost organizată simultan la nivel naţional.
Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Sălaj, Florica Breban, s-a estimat că au participat la bursă 675 de persoane, din care au fost selectate în vederea încadrării 275, urmând ca de luni, 22 aprilie, acestea să participe la un interviu sau la o probă de lucru.
Din cei 289 de agenţi economici contactaţi au participat doar 68, oferind 342 de locuri de muncă, din care 22 destinate persoanelor cu studii superioare.
Printre principalele meserii pentru persoanele cu studii medii sau generale s-au numărat cele de confecţioneri îmbrăcăminte,  electricieni, lăcătuşi, ospătari, vânzători , agenţi vânzări, agenţi asigurări, zidari, dulgheri, tâmplari  şi  muncitori necalificaţi, iar cei cu studii superioare au putut opta pentru joburi precum cele de inginer, economist, instructor sportiv şi medic stomatolog.
“În ceea ce priveşte participarea la bursă, putem spune că am înregistrat creşteri semnificative, numărul agenţilor economici participanţi, al locurilor de muncă oferite precum şi al persoanelor selectate în vederea încadrării  fiind mai mare de 1,5 ori, faţă de precedenta  Bursa generală”,  a declarat Ioan Ionel Mureşan, director executiv al AJOFM Sălaj.
Deşi numărul locurilor de muncă oferite în cadrul bursei de vineri a fost considerabil mai mare faţă de precedentele acţiuni de acest fel, unii dintre sălăjenii participanţi la bursă au plecat nemulţumiţi. “Mi-am lăsat câteva CV-uri, dar din câte am observat nu este bine nici dacă ai studii, nici dacă ai experienţă. Mulţi angajatori veniţi aici caută ori absolvenţi, care proaspeţi ieşiţi de pe băncile şcolii nu ştiu prea multe, fie persoane peste 45 de ani. Dar pentru aceştia, firmele au o serie de facilităţi, cum ar fi primirea salariului minim de la stat pentru fiecare angajat. Aşa că angajatorul, în aceste condiţii, nu este nevoit să scoată prea mulţi bani pentru angajat din propriul buzunar”, a mărturisit, dezamăgită, Cristiana I., o tânără mamă, aflată în căutarea unui loc de muncă de mai bine de un an.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj va mai organiza în acest an, o bursă dedicată persoanelor marginalizate social, bursa absolvenţilor, precum şi burse la cererea angajatorilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »