La bugetari, e criza si de spatii

Magazin Salajean 26 noiembrie 2010 0

La bugetari, e criza si de spatiiReprezentantii celor 56 de salariati din Zalau de la APIA Salaj, sufocati de dosarele depuse din 2006, de la infiintare, au pornit in cautare de noi birouri. Cum prima varianta, cea oferita prin hotarare de Guvern la etajul I, in cladirea Directiei Agricole, e in coada de peste, conducerea APIA, impreuna cu prefectul Vegh Alexandru, au identificat spatii libere la colegii lor de la ORSA. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a aratat ca activitatea lor s-a dezvoltat mult in ultima perioada si ar fi nevoie de cateva birouri, macar pentru cei 8-10 salariati care lucreaza la centrul local Zalau al APIA. Dupa cum a explicat Aurora Sabau, director la APIA Salaj, ne sufocam de dosare, pentru ca nu avem o arhiva.

Dispunem de un birou pentru actele vechi, care este insuficient. Toate birourile de la etajul II unde ne desfasuram activitatea sunt pline, si pe jos sunt asezate dosarele oamenilor. Si sa nu mai spunem ca un angajat are de lucrat la peste 650 de dosare, pe cand in Uniunea Europeana, omologii nostri au de rezolvat, in medie, 250 de dosare. Sunt birouri mici, in care lucreaza cei 56 de salariati ai nostri, cate 4-5 salariati intr-un birou. La parter si la etajul I, sunt tot 56 de angajati, in unele birouri chiar cate unul singur, fie de la Directia Agricola, Centrul de Consultanta Agricola, ori de la fostul SAPARD. APIA s-a infiintat in anul 2006, dar numai din 2008 are personalitate juridica, de cand i s-a repartizat prin HG etajul I, de la Directia Agricola, a carui eliberare a tot fost taraganata.

Controversat, directorul general al Directiei Agricole Salaj, Ioan Bujita, ne-a raspuns ca problema nu este in coada de peste si nici nu s-a taraganat. Nu ne jucam cu hotararile de Guvern, ele trebuie respectate. Dar nu s-a mai ajuns la aplicare, pentru ca din 13 martie 2007 s-a infiintat APDRP, care a primit spatii tot in directie, iar din 2008 s-a infiintat Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala, ambele fiind in subordinea Ministerului Agriculturii este normal sa functioneze aici. Celor de la APIA li s-a repartizat doar partial etajul I, si chiar acum, ar putea ocupa doua, trei sau chiar patru birouri, care cred ca nu le-ar ajunge pentru ca ei au nevoie de spatii pentru centrul local Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »