La Bruxelles, pe teme rurale

Magazin Salajean 21 martie 2007 0

La Bruxelles, pe teme rurale

Presedintele Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, impreuna cu consilierii judeteni Viorel Ratiu, Balint Geza si Mirel Olahut, au participat, recent, la o intalnire care a avut loc in Bruxelles, pe tema Inovatia in serviciul dezvoltarii rurale integrate si durabile. La intalnire au fost prezenti peste 150 de participanti din diverse regiuni ale Frantei, Italiei, Germaniei, Ungariei etc, vizandu-se contextul persistentei disparitatilor de dezvoltare existente intre regiunile europene si tendintei de declin a zonelor rurale, pe plan demografic si economic. Cei prezenti au apreciat, de comun acord, faptul ca Fondul European pentru Dezvoltare Rurala nu mai poate raspunde tuturor nevoilor din mediul rural si ca trebuie gasite alte posibilitati financiare pentru a reduce discrepantele dintre mediul rural si cel urban.

Marc a apreciat ca zona rurala din Romania este, in prezent, intr-o nebuloasa si in letargie, fiind nevoie, in primul rand, de refacerea infrastructurii de baza.

Ca propuneri formulate pe termen scurt, s-a stabilit punerea in miscare a unei retele operationale de cooperare interregionala, care sa vizeze transferul de exeperienta in domeniul diversitatii economice si cel al crearii locurilor de munca, in sprijinul coeziunii teritoriale si cel al valorificarii potentialului de inovatie al zonelor rurale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »