La Bocsa, lucrul dracului in casa popii

Magazin Salajean 20 mai 2010 0

La Bocsa, lucrul dracului in casa popii

Dupa ce la finele saptamanii trecute, comunitatea din Bocsa era in fierbere din cauza unor neintelegeri cu vechiul preot ortodox al satului, care refuza sa predea arhiva parohiei si casa parohiala noului preot numit in comuna de Episcopia Ortodoxa a Salajului, povestea continua in acelasi ton efervescent. De aceasta data, insa, neintelegerile trec gardul casei parohiale si ajung tocmai la credinciosii greco-catolici, care sustin ca imobilul respectiv le apartine, la fel ca si alte cladiri din localitate.

Cu chiu, cu vai, credinciosii ortodocsi din Bocsa au reusit sa recupereze arhiva parohiei, dupa ce s-au prezentat la casa parohiala din localitate, saptamana trecuta, impreuna cu noul preot Stelian Gorgan, cu reprezentanti ai administratiei locale si ai Episcopiei Ortodoxe a Salajului.

Cu toate ca, la vremea respectiva, atat fostul preot Gheorghe Ianc, cat si sotia acestuia sustineau ca nu accepta sa predea casa parohiala, in ultimele zile au acceptat ideea ca trebuie sa se mute. Primarul comunei Bocsa, Ioan Barou, ne-a declarat ca Gheorghe Ianc a inceput sa isi stranga din lucruri si ca nu va trece mult pana cand imobilul va fi gata pentru a fi predat comunitatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »