La Balan s-au impartit pumni electorali

Magazin Salajean 28 mai 2008 0

La Balan s-au impartit pumni electorali

Mai multi tineri din comuna Balan au fost palmuiti si scuipati de primarul Maghiar Isaia si aghiotantii lui (PSD) din cauza ca sunt de alta culoare politica (PDL). Incidentul s-a petrecut in centrul satului Galgau Almasului, unde agresorii i-au gasit pe tineri imbracati in tricouri cu insemne electorale ale PDL, motiv pentru care i-au luat la bataie. Fapta este cu atat mai grava cu cat printre cei batuti se numara un minor si un alt tanar bolnav, care are 17 operatii la un picior. Comunitatea este revoltata si spune ca lucrurile nu vor ramane asa.

Primarul, ginerele lui si restul batausilor pusi pe scandal au oprit langa grupul de tineri, duminca seara, in jurul orei 22.30, cu patru masini. Cand au coborat, duhneau a bautura si au inceput sa care pumni in dreapta si in stanga doar pentru ca tinerii erau imbracati cu tricourile altui partid. Cum un tanar era cu bicicleta pe drum, batausii i-au smucit-o din maini si i-au proiectat-o in fata, fara sa se gandeasca la urmarile pe care le-ar putea avea gestul lor. Florin Bunea, minorul agresat, ne-a declarat ca a fost lovit, scuipat si injurat, fara sa ii provoace in vreun fel pe agresori. Ne-au lovit, ne-au injurat si ne-au scuipat. Mi-au aruncat bicicleta in fata. Ne-au agresat pe toti cei adunati in mijlocul satului, din cauza ca purtam tricourile cu insemnele unui partid. Ni s-au dat picioare in fund, iar printre agresori era primarul si ginerele lui, a spus Florin Bunea.

Aproape de miezul notii, cand tinerii au scapat din mainile celor pusi pe scandal, mama lui Florin a fost sunata sa vina din Zalau in Galgau Almasului, ca fiul ei a fost lovit de alti sateni. Am primit un telefon sa vin repede in sat ca fiul meu a fost batut de cei de la PSD. Am fost cu Florin la Politie, unde a dat declaratie despre ce s-a petrecut. Asteptam sa se faca ceva in acest caz, ne-a spus Maria Bunea.

O alta localnica, Floare Otet, a asistat la bataie din poarta casei. Cand a vazut cum sunt loviti tinerii, batrana le-a cerut batausilor sa inceteze. In zadar insa, intrucat vorbele ei nu au facut decat sa le sporeasca acestora mania si sa o injure. Am vazut cum i-a batut si cand le-am zis sa se opreasca, m-au injurat si mi-au spus sa plec de acolo, ne-a declarat Floare Otet.

Din toate acestea, ginerele primarului nu recunoaste nimic, iar pana la ora redactarii materialului, primarul nu a putut fi contactat. Ginerele sau, Aurel Pintican, sustine ca nu a fost implicat nici el, nici primarul in scandal si ca bataia din sat a pornit de la o fata pe care si-o disputau doi tineri, aflati in grupuri electorale diferite. La fel sustine si seful de post din localitate, Grigore Pop. Acesta ne-a spus ca in declaratiile pe care le-au dat la Politie, tinerii au scris negru pe alb ca bataia a pornit de la o fata, lucru pe care tinerii nu il recunosc. Nu am scris asa ceva in declaratii. Ne-au batut pentru ca ne-au gasit imbracati cu tricourile electorale, ne-a declarat Florin Bunea.

Primarul Maghiar Isaia, PSD, are doua mandate la conducerea Primariei Balan si candideaza din nou la conducerea administratiei locale sustinut de social-democrati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »