La APIA, sute de cereri pentru ovine si caprine

Magazin Salajean 26 mai 2010 0

La APIA, sute de cereri pentru ovine si caprineAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Salaj face cunoscut ca, pana in prezent, a fost depus un numar de 322 de cereri, pentru un efectiv de aproximativ 63.546 capete ovine si caprine, termenul limita pentru a solicita Plata Nationala Directa Complementara fiind 31 mai 2010.

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine si caprine, producatorul trebuie sa indeplineasca mai multe conditii, se arata intrun comunicat de presa al institutiei amintite. Astfel, efectivul din exploatatie trebuie sa fie de minimum 50 capete ovine femele, respectiv 25 capete caprine femele, varsta acestora fiind de cel putin un an pana la data de 31 martie 2010. Totodata, efectivul pentru care se solicita prima trebuie sa fie identificat si inregistrat in Registrul national al exploatatiilor la data depunerii cererii si trebuie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere, in perioada 1 iunie – 31 august 2010.

Este important de mentionat ca, incepand cu anul 2010, daca in urma verificarilor se constata diferente intre numarul animalelor solicitat la plata si numarul animalelor eligibile, se aplica reduceri sau excluderi de la plata. Reamintim ca anul trecut a fost depus un numar de 929 cereri pentru un efectiv de 170.961 capete ovine si caprine.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »