Justitie oarba: Clujeanul care l-a ucis pe Calin Gordea nu va face puscarie

Magazin Salajean 9 ianuarie 2009 0

Dupa mai bine de 2 ani in care au asteptat ca justitia sa faca dreptate, punandu-l dupa gratii pe cel care le-a ucis fiul, familia Gordea trece iar prin lacrimi si jale: vinovatul a scapat, dupa ce Tribunalul Cluj-Napoca a decis ca pedeapsa ce i se cuvine este de 4 ani de inchisoare cu suspendare si 7 ani fara distractii in cluburi.

Calin Gordea a fost ucis in 7 noiembrie 2006, in fata unui club din Cluj, unde se afla cu prietenii pentru a-si serba ziua de nastere. Implinea 21 de ani in noaptea in care, implicat intr-o bataie absurda, a fost ucis. Cei trei tineri acuzati de lovituri cauzatoare de moarte au fost retinuti de politie, dar apoi au fost eliberati.

De atunci au fost 19 termene de judecata, din care ultimul a fost miercuri, cand Calin Bondor, cu dimiciliul in Cluj, cel care se face vinovat de moartea tanarului din Zalau, a primit ca pedeapsa 4 ani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, clujeanul nu are voie, timp de 7 ani, sa intre in cluburi, baruri sau discoteci si va trebui sa achite daune morale in suma de 50.000 de lei si daune materiale de 13.500 de lei

Ceilalti doi tineri implicati in incidentul in care s-a stins Calin Gordea au fost scosi de sub urmarire penala, intrucat plangerile impotriva lor au fost retrase in timpul procesului.

Desi decizia instantei poate fi atacata in termen de zece zle de la pronuntarea ei, parintii lui Calin Gordea si-au pierdut speranta ca li se va face dreptate.

Desi au fost anuntati imediat dupa ce s-a petrecut incidentul din fata clubului Obsession, din Cuj-Napoca, si despre faptul ca un tanar si-a pierdut viata, procurorii care au anchetat cazul nu au putut sa ii descurce itele. S-a stabilit doar ca lovitura care l-a doborat pe tanarul zalauan la pamant, cauzandu-i moartea, a fost data de Calin Bondor. Acesta s-a predat singur la Politie, fiind arestat preventiv in 11 noiembrie 2006. Dupa trei zile, Bondor a fost eliberat, magistratii Curtii de Apel Cluj hotarand ca nu exista destule probe impotriva lui si nu prezinta un pericol social.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »