Justitia vrea sa-l evacueze pe dr. Puscas

Magazin Salajean 15 februarie 2007 0

Justitia vrea sa-l evacueze pe dr. Puscas

Cladirea Centrului de Cercetari si Asistenta Medicala face parte din domeniul public al orasului, iar consilierii locali nu sunt de acord cu cedarea acesteia Ministerului Justitiei

Ministerul Justitiei se judeca cu Primaria Simleu Silvaniei, din cauza cladirii in care functioneaza Centrul de Cercetari si Asistenta Medicala, condusa de catre arhicunoscutul dr. Ioan Puscas, si pe care Ministerul Justitiei ar vrea sa puna mana, pentru a muta acolo Judecatoria Simleu Silvaniei.

In cursul anului trecut – ne-a povestit primarul Septimiu Turcas, am primit o adresa de la Secretariatul General al Guvernului, prin care ni s-a solicitat sa scoatem o hotarare de consiliu local, prin care sa trecem locatia in cauza din domeniul public al orasului, in domeniul public al statului, astfel incat aceasta sa fie preluata in administrarea Ministerului Justitiei.

Evident, daca a fost porunca de sus, s-a trecut la executare, dar atat cat permite Legea Administratiei Publice, adica punerea problemei in dezbaterea consilierilor locali. Dar proiectul de hotarare nu a avut trecere printre consilierii locali, 16 dintre cei 17 consilieri votand impotriva initiativei, iar unul dintre ei abtinandu-se de la vot. Din cauza asta, Ministerul Justitiei a actionat in judecata Primaria Simleu, in noiembrie, pentru ca aceasta nu a raspuns favorabil solicitarilor ordonate de sus.

Ce se intampla, totusi, cu cladirea respectiva? Pana in 1974, in locatia respectiva isi desfasurau activitatea Judecatoria, Parchetul de pe langa Judecatorie, avocatii si Biroul Notarial. Apoi, Statul Roman, ca administrator al spatiului, a trecut cladirea in administrarea Ministerului Sanatatii, care a decis ca spatiul sa fie folosit ca spital. Intre timp, avocatii si notarii si-au gasit alte locatii, iar Judecatoria si Parchetul de pe langa Judecatorie au devenit chiriasele actualei Banci Raiffeisen. Pe de alta parte, Parchetul Simleu, la solicitarea Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj a solicitat si a primit, inca in cursul anului trecut, o cladire care urmeaza sa fie reabilitata din fondurile Ministerului Public. Asadar, in chiria Bancii Raiffeisen va ramane doar Judecatoria Simleu, o institutie in care lucreaza – spune primarul, doar 12 salariati. Eu cred ca felul in care se pune problema este de-a dreptul dubios. Adica, cum ar fi sa mutam in CCAM, care are 80 de camere, o institutie care functioneaza cu 12 salariati? , s-a intrebat Turcas. Plus ca acest lucru ar insemna si desfiintarea CCAM, care este o institutie care functioneaza, cel putin asa arata indicatorii anului trecut.

Vom merge cu procesul pana la D-zeu si inapoi, a mai declarat primarul Simleului, mai adaugand ca nu va fi de acord cu cedarea cladirii. Mai trebuie mentionat fapul ca in procesul intentat Primariei Simleu Silvaniei, care se judeca la Tribunalul Salaj, s-a trecut deja de doua termene, confruntarile fiind tot timpul amanate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »