Jurnalul pupinfundistilor de ieri si de azi (II)

Magazin Salajean 3 octombrie 2006 0

Jurnalul pupinfundistilor de ieri si de azi (II)Indiscutabil, ducem mai departe ideea privind ridicarea valului de pe unele fete apartinand unor anumiti salajeni, indivizi care, in urma cu cativa zeci de ani, aduceau osanale regimului ceausist. In fond, vorbim despre o asa-zisa deconspirare a acelorasi pupinfundisti de ieri si de azi, ale caror nume, in pofida trecerii timpului, raman incrustate in structurile haotice ale societatii romanesti post-decembriste. Acesti dinozauri ai sistemului comunist, hamesiti de imagine, functii si bani, duplicitari in esenta personalitatii pe care o expun public, se incapataneaza si azi sa intre in Era glaciara, cu toate ca apogeul calitatii lor umane a parasit, in uma cu 17 ani, stratosfera compasiunii fata de neputinta pseudo-caracterului cu care sunt inzestrati.

Nazuinta, 3 Ianuarie 1987

CALD OMAGIU TOVARASEI ELENA CEAUSESCU

Stralucita contributie la dezvoltarea si afirmarea stiitei romanesti

Tovarasul Nicolae Ceausescu, secretar general al P.C.R., presedintele Republicii Socialiste Romania, sublinia, in Raportul prezentat la cel de-al XIII – lea Congres al partidului, ca Trebuie sa fim pe deplin constienti ca dezvoltarea economico-sociala a patriei noastre, faurirea comunismului nu se pot realiza decat pe baza celor mai noi cuceriri ale stiintei si tehnicii, ale cunoasterii umane in general. O contributie de seama in afirmarea si dezvoltarea acestei conceptii asupra rolului revolutionar al stiintei in elaborarea programelor de propasire economico-sociala a tarii pe baza celor mai noi cuceriri ale stiintei si tehnicii, in indrumarea si coordonarea intregii activitati de cercetare stiintifica si de aplicare a rezultatelor acesteia in productie o aduce tovarasa academician doctor inginer Elena Ceausescu, savant de recunoastere internationala…

Creatia stiintifica a tovarasei academician doctor inginer Elena Ceausescu in domeniul chimiei de avangarda se constituie, in acest sens, intr-o pilda insufletitoare, intr-un imbold puternic pentru zecile de mii de slujitori ai stiintei din patria noastra. In cadrul unei activitati sustinute, luminata de cutezanta si pasiune, tovarasa Elena Ceausescu a adus valoroase contributii stiintifice originale, indeosebi in domeniul chimiei, contributii ce au intrunit aprecieri elogioase din partea celor mai inalte foruri stiintifice, care i-au acordat distinctia de doctor in stiinte si membru al Academiei Republicii Socialiste Romania. De asemenea, titlurile de Doctor honoris causa si membru de onoare i-au fost conferite de importante institutii stiintifice si academii din numeroase tari ale lumii. Toate acestea constituie o stralucita recunoastere si o semnificativa ilustrare a imensului prestigiu castigat in randurile oamenilor de stiinta si cultura din patrie si din tari de pe toate meridianele lumii globului.

Indrumarea si conducerea activitatii de cercetare de catre tovarasa Elena Ceausescu reprezinta pentru noi , toti, cea mai sigura garantie a cresterii continue a contributiei acestui domeniu la infaptuirea tuturor obiectivelor dezvoltarii economice si sociale, in acest cincinal si in perspectiva pana in anul 2000.

Dr. docent Ioan PUSCAS (actualmente director Spital Simleu Silvaniei)

Nazuinta, 25 Noiembrie 1989

VOM DA TARII CIT MAI MULT CARBUNE

Doresc sa incep aceste randuri prin a-mi exprima deplina adeziune fata de magistratul Raport prezentat la Congresul al XIV-lea de catre tovarasul Nicolae Ceausescu, prietenul drag al minerilor. Totodata, in numele tuturor minerilor din cadrul Intreprinderii Miniere Salaj – Sarmasag, exprim adeziunea deplina pentru reinvestirea tovarasului Nicolae Ceausescu, Minerul de Onoare al tarii, in suprema functie de secretar general al partidului. Noi, minerii salajeni, vedem in aceasta infaptuirea neabatuta a hotararilor adoptate de Congresul al XIV – lea al partidului, puternic imbold in activitatea noastra prezenta si viitoare.

Pentru toate conditiile pe care le avem, fie in subteran sau in carierele de carbune – unde toate lucrarile sint mecanizate – noi, minerii salajeni, multumim din inima partidului, secretarului sau general, tovarasul Nicolae Ceausescu si ne angajam sa nu precupetim nici un efort pentru a ne indeplini si depasi, perioada de perioada, sarcinile de plan la toti indicatorii.

Am obtinut rezultate bune in activitatea productiva. Planul pe primii 4 ani ai cincinalului la productia fizica si marfa a fost indeplinit in cinstea Congresului al XIV-lea al partidului, dind suplimentar 74.000 tone de carbune net. In acest fel am putut sa facem o temeinica pregatire a productiei pentru 1990, an cand cu totii am hotarat sa obtinem adevarate recorduri la extractia de carbune, pentru a ne spori contributia la asigurarea bazei energetice a tarii.

Sing. Teodor ARDELEAN, seful Sectorului Minier IP din cadrul I.M. Salaj – Sarmasag (actualmente director al Minei Sarmasag)

Tinerii – PREZENTA ACTIVA

Tinerii din municipiul Zalau, asemenea tinerilor din intreaga tara, au urmarit cu viu interes Raportul prezentat in fata inaltului forum democratic al comunistilor romani de catre tovarasul Nicolae Ceausescu, strategul genial al Romaniei moderne, reales sa ne conduca si pe mai departe pe drumul marilor impliniri socialiste si comuniste.

Am, inteles, din magistralul Raport, ca este necesar sa ne perfectionam activitatea in asa fel incat sa creasca si mai mult rolul organizatiilor U.T.C. in educarea tineretului in spiritul revolutionar combativ, in dezvoltarea constiintei sale patriotice a devotamentului nemarginit fata de cauza socialismului si comunismului, in asigurarea ridicarii continue a nivelului de pregatire profesionala, tehnico-stiintifica, a constiintei revolutionare, in inarmarea tineretului cu cele mai noi si moderne cuceriri ale stiintei, ale cunoasterii umane in toate domeniile, in asigurarea formarii noii generatii in spiritul luptei consecvente, revolutionare, pentru faurirea socialismului si comunismului, pentru inaintarea patriei noastre pe calea progresului economic si social, pentru a asigura viitorul – permanent in libertate si independenta – al natiunii noastre.

Leontin BABTAN, secretar al Comitetului Municipal Zalau U.T.C. (actualmente presedinte al Fundatiei Acasa)

ZIUA DE MIINE – MAI SENINA, MAI BOGATA

Cu fireasca emotie si adinca mindrie patriotica, am asteptat si am urmarit lucrarile inaltului forum al comunistilor din patria noastra si, asemeni tuturor oamenilor muncii din comuna Crasna, asemeni tuturor celor ce muncesc si traiesc pe insoritele meleaguri salajene, am trait clipe inaltatoare, de nedescrisa satisfactie, ascultind stralucitul Raport prezentat congresului de catre secretarul general al partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceausescu, Raport care infatiseaza un bilant de realizari fara seaman, cutezatoare planuri de dezvoltare a Romaniei in anii ce vin. Sint infaptuiri marete, legate pentru totdeauna de numele marelui fiu al natiunii romane, tovarasul Nicolae Ceausescu, care, cu intelepciune, clarviziune si cutezanta revolutionara, a deschis orizonturi noi dezvoltarii economico-sociale a tuturor asezarilor patriei, a dinamizat si dinamizeaza energiile creatoare ale intregului nostru popor in munca si lupta pentru infaptuirea marilor idealuri ale socialismului si comunismului.

Pe coordonatele innoirilor socialiste s-a inscris si se inscrie si comuna noastra, care de la un an la altul, de la o zi la alta, devine tot mai frumoasa, tot mai infloritoare, croindu-si o viata demna, de bunastare si fericire. Realegerea celui mai iubit si stimat fiu al neamului romanesc, tovarasul nicolae Ceausescu, in suprema functie de secretar general al Partidului Comunist Roman – act de vointa al intregului nostru partid si popor, la care subscriem cu toata fiinta si constiinta noastra – ne da garantia ca, pentru noi in tara, ziua de maine va fi si mai senina si mai bogata de impliniri.

Vasile CARABA, Secretarul Comitetului Comunal de Partid Crasna (actualmente consilier juridic in cadrul Institutiei Prefectului Judetului Salaj) (Va urma)

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »