Jumatate din primarii, salvate de banii judetului

Magazin Salajean 29 noiembrie 2010 0

Jumatate din primarii, salvate de banii judetului

Aproape 50 la suta din administratiile locale vor primi bani de la bugetul judetului pentru a-si plati cheltuielile de functionare. Fara acest ajutor 27 de primarii puteau sa puna lacatul pe usa. Suma de 1,092 milioane de lei va fi impartita la: Agrij, Almasu, Benesat, Bocsa, Chiesd, Buciumi, Carastelec, Crasna, Cristolt, Dobrin, Dragu, Fildu de Jos, Galgau, Girbou, Ileanda, Letca, Lozna, Mesesenii de Jos, Poiana Blenchii, Romanasi, Rus, Somes-Odorhei, Samsud, Simisna, Treznea, Zalha si Zimbor.

Din cele aflate de la primarul comunei Agrij, Pamfil Berar, alocarea acestei sume reprezinta pentru noi o gura de oxigen, altfel nu am fi avut cum sa ne descurcam. Avem datorii la iluminatul public pe doua luni, la AVE, la telefonie si pentru papetarie. Fara de ei nu puteam sa ne luam salariile. Suntem salvati.

Foarte dezamagit de suma primita este, in schimb, Pop Emeric, primarul de Crasna, unde s-au repartizat 161.000 de lei, cu aproape 100.000 de lei mai putin din cat era necesar. Niciuna dintre primariile din zona nu ne ajuta. Noi avem in subordine institutii ce deservesc nu doar locuitorii satelor apartinatoare Crasnei, ci inca 20.000 de cetateni din zona. Aici functioneaza o unitate de pompieri, un liceu, un centru de ingrijire camin de batrani, ale caror servicii le sustinem doar noi.

Avem restante la salariile din unitati pe doua luni, iar la personalul din primarie pe o luna, pe doua luni la asistetii personali, la care se adauga ultima factura neachitata la iluminatul public. Se pare ca banii alocati vineri nu sunt suficienti nici pentru Poiana Blenchii, care se lupta demult cu restante mari la intretinere, la salarii si investitii. Suma primita de primaria din Poiana Blenchii este de 33.000 de lei, cu mult sub nivelul datoriilor, de peste un 100.000 de lei, la care se adauga restantele, de peste 700.000 de lei, la constructorii care au reabilitat drumul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »