Jumătate de kilogram de bijuterii din aur, furate dintr-o mănăstire din Sălaj

Magazin Salajean 8 martie 2011 0

Jumătate de kilogram de bijuterii din aur, furate dintr-o mănăstire din Sălaj

Patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce, în cursul săptămânii trecute, au furat mai multe bijuterii din aur de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din Păduriş, cauzând un prejudiciu de aproximativ 70.000 de lei. Deşi autorii au fost prinşi la o zi de la producerea furtului, poliţiştii nu au recuperat încă aurul furat.

O jumătate de kilogram de bijuterii din aur au fost furate, în cursul săptămânii trecute, din Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului situată pe raza localităţii Păduriş. Stareţul mănăstirii a fost cel care a anunţat autorităţile despre faptul că persoane necunoscute au pătruns în locaş de unde au sustras mai multe bijuterii din aur, respectiv inele, lănţişoare şi alte obiecte preţioase.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că suspecţii au fost prinşi la scurt timp de la producerea faptei. Patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce, în data de 3 martie, au pătruns într-o mănăstire din Păduriş, prin spargerea lacătului pus la intrarea în locaşul de cult, de unde au sustras 500 de grame de bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu de aproximativ 70.000 de lei. Următoarea zi, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii Postului de Poliţie Hida au identificat autorii furtului ca fiind T.L. de 19 ani, V.L. de 19 ani, L.C. de 21 de ani şi L.P. de 17 ani, toţi din comuna Gârbou, a declarat purtătorul de cuvânt.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă să ajungă după gratii pentru cel puţin trei ani. Pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la trei la 15 ani.

Potrivit sursei menţionate anterior, mănăstirea era prevăzută cu sistem de alarmă, însă acesta s-a defectat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din ultima perioadă. Poliţiştii continuă cercetările cu autorii în stare de libertate pentru stabilirea cu exactitate a întregii activităţi infracţionale a celor patru tineri, dar şi pentru recuperarea prejudiciului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »