Judetul se pune pe asfaltat

Magazin Salajean 27 decembrie 2006 0

Judetul se pune pe asfaltatVeste buna pentru conducatorii auto care circula, indeosebi, pe drumurile judetene: Consiliul Judetean Salaj, sub a carei directa administrare se afla drumurile judetene, se pregateste, la anul, sa asfalteze pana la 200 de kilometri de drum – a afirmat Tiberiu Marc, presedintele CJ. Iar asta inseamna circa jumatate din reteaua de drumuri judetene, din moment ce Consiliul Judetean a facut, la finele acestui an, toate demersurile necesare trecerii in administrarea comunelor a circa 100 kilometri de drumuri comunale, care fiind considerate pana acum de interes judetean, erau in responsabilitatea judetului.

Intentia administratiei judetene de a acoperi cu asfalt aproape jumatate din reteaua judeteana de drumuri este una, am putea spune, chiar indrazneata, dupa ce, vreme de peste 15 ani, in judet, la categoria drumurilor nu s-au facut prea multe, decat plombari si astupari de gropi. De fapt, tactica plombarilor a dus, in timp, la cruda realitate conform careia 93 la suta din reteaua de drumuri judetene este, la ora actuala, cu durata de exploatare expirata. Orice lucrare de plombare sau de tratament bituminos este ineficienta.

Mai trebuie luat in considerare si faptul ca administratorii drumurilor judetene si al celor comunale vor primi, la anul, bani repartizati de la Finante. In cursul acestui an, 81 de miliarde au fost impartiti intretinerii drumurilor judetene.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »