Jocul piramidal Delfin, din nou in atentia IPJ Salaj

Magazin Salajean 5 martie 2007 0

Jocul piramidal Delfin, din nou in atentia IPJ Salaj

* de data aceasta, cercetarile

au fost declinate procurorilor

de la Crima Organizata

Jocul piramidal Delfin revine in atentia salajenilor prin intermediul IPJ Salaj, care a declinat, recent, catre Directia de Investigare a Infractiunilor Criminalitatii Organizate si Terorism Salaj, o cauza privind activitatea infractionala a 5 barbati din Zalau, care in calitate de asistenti in cadrul societatii Delfin International Arad – punct de lucru Zalau, au desfasurat, in perioada 2005 – 2006, o activitate de racolare a unor persoane la acest joc, considerat escrocherie de catre specialistii in domeniu.

Potrivit celor declarate de catre seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca, cele 5 persoane in cauza au racolat in jocul piramidal Delfin cel putin 17 salajeni, pe care i-au determinat, prin diferite mijloace, sa depuna fiecare cate 2.990 de euro in contul societatii Delfin. Prejudiciul total cauzat in acest sens s-a ridicat la suma de 186.000 lei. Scenariul jocului este acelasi pe care l-am mai descris de nenumarate ori: prin intermediul societatii Delfin International Ltd. Gibraltar si SC Center Bussines Consulting SRL Arad, persoanelor care aderau la acest joc li s-a permis achizitionarea celebrului manual educational Calea Succesului si participarea la cursurile organizate de catre societate, cu posibilitatea de a deveni, la randul lor, distribuitori ai acestui manual, prin plata unui contract de comision.

Cele doua societati mentionate mai sus au initiat un sistem denumit Multi Level Marketing, prin care li se propunea persoanelor recrutate sa colecteze, la randul lor, adeziuni si sa se inscrie in joc, facandu-i pe acestia sa spere la castiguri financiare care erau, de fapt, garantate doar de cresterea numarului persoanelor recrutate in joc.

Analizand cele de mai sus, organele competente au ajuns la concluzia ca societatile se autoguverneaza dupa un sistem ierarhic bine determinat, condus de catre un lider, iar asocierile constituite au ca scop, fara nici un dubiu, savarsirea de fapte ilegale.

Fiind vorba de cercetarea unui grup organizat, cauza a fost declinata in favoarea DIICOT, fiind retinute comiterea infractiunilor de spalare de bani, asociere in grup infractional organizat, inselaciune si incalcarea legii privind societatile comerciale, a precizat inspectorul sef Iosif Ghiurca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »