Joburi pentru sălăjeni în Europa

Adela Farkas 22 august 2012 1
Joburi pentru sălăjeni în Europa

Şomerii sălăjeni pot opta pentru un job bine plătit în afara graniţelor României. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat, conform datelor din reţeaua de ocupare EURES, că sunt disponibile locuri de muncă în Norvegia pentru ingineri, precum şi în Danemarca, pentru lucrătorii agricoli. Ofertele din Norvegia vizează două posturi pentru inginer mecanic specializat în programarea maşinilor de debitat cu jet de apă şi proiectarea de echipamente pentru cuptoare de topire, incluzând maşini de găurit, cu menţiunea ca aceştia să fie familiarizaţi cu programele CAD 2D: Autocad, Autodesk Inventor sau similar şi să vorbească fluent limba engleză. Pentru aceştia se oferă un salariu de 40.000 – 53.000 de euro brut pe an, în funcţie de experienţă, venitul putând creşte dacă inginerul, este în măsură să vorbească şi să scrie în limba norvegiană. Data de începere a contractului este 1 octombrie. Tot în Norvegia, sunt vacante două locuri de muncă pentru inginerii mecanici, cunoscători ai limbii engleze, care au experienţă de minim cinci ani şi au master în ingineria mecanică. Angajatorul este o agenţie de consultanţă în sectorul petrolului şi gazelor naturale, specializată în oferte şi vânzări, studii, proiectare, planificare, achiziţii şi logistică, execuţie şi instalare, testare, punere în funcţiune şi operaţiuni de dezafectare pentru cinci platforme din domeniul petrolului şi gazelor naturale. Remuneraţia se încadrează între 41 la 56 euro brut pe oră, ajungând până la 110.000 euro brut pe an. Alte trei joburi vacante sunt la o firmă din Oslo pentru inginer electric echipamente de putere în petrol şi gaze, şi în acest caz veniturile putând atinge între 41 şi 56 de euro pe oră. O altă ofertă din Norvegia este destinată medicilor chirurgi veterinari, care vor practica medicina veterinară chirurgicală de înaltă calitate pentru animalele de companie. Aceştia trebuie să deţină diplomă de medic veterinar şi să fie utilizatori experimentaţi de software pentru înregistrare în scopuri documentare, iar remuneraţia poate fi de aproximativ 54.000 euro brut pe an. În schimb, pentru lucrătorii agricoli sunt 25 de joburi libere în Danemarca. Mai precis, este vorba de 25 de posturi de asistent de grădinar în sere, pentru care pot aplica în special lucrători tineri bun cunoscători ai limbii engleze. Angajatorul a specificat că cei interesaţi trebuie să fie absolvenţi de liceu, să aibă experienţă de muncă practică şi să dorească să studieze, să muncească şi să trăiască în Danemarca timp de doi ani. Salariul iniţial va fi de 1.380 euro brut pe lună. Danemarca mai are disponibile 35 de locuri de muncă la ferme pentru cultivarea legumelor şi fructelor de pădure, sere de legume şi în livezi. Aplicanţii pentru aceste joburi trebuie să aibă între 18 şi 34 ani, să fie absolvenţi de liceu agricol sau facultate de agricultură/horticultură. La debut, salariul va fi de 1.380 euro brut pe lună, iar după şase luni acesta poate creşte la 1.600 euro brut pe lună.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Fonduri UE 22 august 2012 at 10:56 - Reply

    Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

Lasa un Raspuns »