Job-uri online pentru salajenii fara loc de munca

Magazin Salajean 3 decembrie 2010 0

Job-uri online pentru salajenii fara loc de munca    Opt Job-Cluburi si un portal online cu locuri de munca vor fi puse la dispozitia somerilor din Salaj in perioada urmatoare. Medierea electronica a ofertelor de la agentii economici, sustinerea si consilierea psihologica a persoanelor aflate in cautarea unui job sunt doar principalele tinte ale unui proiect social si de resurse umane, finantat cu fonduri europene in Regiunea de Nord-Vest si in Reginea de Centru, Salajul fiind unul din judetele beneficiare.

Asa cum am aflat de la Pompiliu Ceaca, director executiv al Fundatiei pentru Dezvoltare Sociala si Economica Zalau si responsabil pentru implementarea proiectului Sanse mai mari cu job-uri online, demersul a fost lansat prin Fondul Social European, in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni. Valoarea totala a proiectului, al carui termen de implementare este 30 aprilie 2013, este de 6,059 de milioane de lei.

Cu acesti bani se vor realiza si dezvolta masuri active de ocupare a fortei de munca, care sa faciliteze integrarea pe piata muncii a somerilor, in special a celor tineri, a somerilor de lunga durata, a persoanelor inactive, inclusiv din zonele rurale. Mai precis, obiectivele specifice vizeaza atragerea si mentinerea a cat mai multor persoane pe piata muncii, imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor in cautarea unui loc de munca, promovarea masurilor active de ocupare ce includ actiuni de sprijinire a antreprenoriatului.

Potrivit lui Pompiliu Ceaca, pentru facilitarea accesului la informatii privind piata muncii pentru grupurile tinta, se va realiza un portal web de mediere a muncii inter-regional. Acesta va contine o ampla baza de date cu locurile de munca disponibile. Portalul va fi astfel conceput incat sa ofere tuturor angajatorilor din cele doua regiuni posbilitatea de a-si posta anunturile cu locurile de munca vacante, si totodata, portalul va permite celor aflati in cautarea unui loc de munca sa isi manifeste, gratuit, intentia de angajare. Tot in cadrul proiectului, persoanele din grupul tinta isi vor putea introduce gratuit in portal CV-ul si cererile de angajare, iar firmele interesate vor putea sa isi selecteze personalul pentru interviruile de angajare.

Nu in cele din urma, din fondurile alocate in proiect se vor realiza servicii de informare si consiliere individuala si in grup pentru persoanele care vor solicita informatii referitoare la piata muncii, la evolutia ocupatiilor. Se va acorda consiliere si asistenta pentru stabilirea traseului profesional si pentru cautarea unui loc de munca, se va realiza evaluarea in vederea orientarii profesionale, cum ar fi evaluarea aptitudinilor, intereselor si valorilor legate de munca, vor fi acordate servicii de consultanta pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri.

In cursul saptamanii viitoare va fi pus in functiune portalul, data de la care, dupa cum a estimat Pompiliu Ceaca, vor fi date publicitatii pana la 300 de anunturi de informare, vor fi identificate 700 de locuri de munca si postate pe portal si minim 900 de persoane din grupul tinta vor fi informate personal despre aceste facilitati. In plus, 300 de persoane vor fi selectate pentru a candida la locurile de munca vacante, minim 90 vor fi reintegrate in munca si 350 vor fi consiliate si evaluate si peste 200 de someri vor participa la job-cluburile organizate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »