Jiboul, infratit cu un oras bulgar

Magazin Salajean 13 iulie 2007 0

Jiboul, infratit cu un oras bulgarJiboul se va infrati in curand cu orasul Biela – Bulgaria, consilierii locali pronuntandu-se in aceasta privinta, ieri, in cadrul unei sedinte extraordinare. Primarul Augustin Borz ne-a declarat ca in acest cadru a fost hotarata componenta comisiei care se va deplasa in Bulgaria in perioada 20-21 iulie, in vederea initierii procedurii de infratire. Astfel, Jiboul va fi reprezentat la Biela in week-endul urmator de primarul Borz si de consilierii Aurel Pascuta si Peter Fekete. Infratirea celor doua orase a pornit din partea bulgarilor. Invitati anul trecut la Festivalul <>, membrii delegatiei bulgare au ramas placut impresionati de oras si de ospitalilatea oamenilor din Jibou, astfel ca, la intoarcerea in Bulgaria, au propus administratiei locale din Biela un proiect de infratire intre cele doua comunitati, ne-a declarat Augustin Borz.

Deoarece a primit acordul consilierilor locali, propunerea de infratire va fi inaintata spre avizare, in perioada urmatoare, Ministerului de Externe.

Delegatia Primariei Jibou la Biela va fi precedata de vizita pe care o va face acolo Ansamblul Folcloric al Clubului Copiilor din Jibou. Acesta va participa, incepand de luni, 16 iulie, la un festival international de folclor organizat anual la Biela.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »