Jibouanii, nemultumiti de pretul pentru exproprieri

Magazin Salajean 27 noiembrie 2007 0

Jibouanii, nemultumiti de pretul pentru exproprieriUn sfert din proprietarii de terenuri peste care va trece soseaua de centura a orasului Jibou, in valoare de 7,3 milioane de euro, nu sunt de acord cu pretul stabilit de experti pentru exproprieri. Primarul Augustin Borz a declarat ca, oricum, oamenii vor trebui sa ajunga, pana la urma, la o intelegere cu autoritatile locale, dat fiind ca soseaua a fost declarata obiectiv de interes public regional.

Un sfert dintre oamenii care detin terenuri peste care va trece soseaua de centura a orasului nu accepta pretul stabilit de experti pentru parcele. Cu acesti 60 de proprietari vom ajunge in instanta. Oricum nu conteaza, pentru ca soseaua a fost declarata obiectiv de interes regional, are o valoare de 7,3 milioane de euro, astfel ca oamenii vor trebui sa ajunga, in final, la o intelegere cu noi, a spus primarul Borz.

Autoritatile locale au inceput in vara procedura de expropriere a parcelelor respective, pretul oferit pentru terenuri variind intre 400 de lei/ar pentru extravilan si 1.000 de lei/ar pentru intravilan

Administratia locala nu are impus un termen limita pana la care sa rezolve situatia exproprierilor. Asta nu inseamna ca lucrurile nu vor trebui facute cat mai repede posibil, factorul presant fiind dat de faptul ca investitia este finantata din fonduri structurale si in momentul in care acestea vor ajunge la Primaria Jibou, aceasta va trebui sa fie proprietara terenurilor strabatute de viitoarea artera de circulatie.

Drumul de centura-est Jibou este un proiect pentru care Primaria Jibou a accesat finantare externa, dat fiind ca bugetul local nu permite o investitie de 7,3 milioane de euro. In aceste conditii, cota de participare a Consiliului Local ramane de 2 la suta din valoarea totala a proiectului.

Augustin Borz ne-a spus ca traseul pe care il va avea artera de circulatie respectiva ocoleste orasul astfel incat tot traficul greu sa fie scos din cartiere. Vrem sa eliberam Jiboul de traficul de tonaj mare si sa fluidizam circulatia. Pentru aceasta, am considerat oportuna realizarea unei sosele de centura, care sa degreveze centrul Jiboului de masinile mari, a adaugat purtatorul de cuvant. Soseaua de centura va porni din zona garii, va trece apoi pe langa strada Agrijului, va ocoli urbea pe digul Somesului si va iesi din Jibou in zona statiei de epurare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »