Jandarmii versus hotii de fier vechi

Magazin Salajean 27 septembrie 2006 0

Jandarmii versus hotii de fier vechiJandarmii salajeni au constatat, in acest an, 47 de infractiuni, comise de catre 59 de persoane, din care 11 erau minori. Marea majoritate a acestor infractiuni au fost furturi si infractiuni silvice. Actele intocmite cu ocazia constatarii acestor infractiuni au fost inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau, Parchetului de pe langa Simleu Silvaniei si Politiei Municipiului Zalau. In aceeasi perioada, jandarmii au mai aplicat 270 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 70.000 de lei, in special pentru faptele de incalcare a unor norme de convietuire sociala si a ordinii si linistii publice.

Atentia jandarmilor salajeni a fost concentrata, in special, asupra furturilor de fier vechi de la groapa de gunoi din Criseni si asupra prevenirii taierii si furturilor de lemne din paduri. Astfel, printre mai multe alte actiuni la care au fost solicitati in zona rampii de gunoi din Criseni, jandarmii l-au identificat pe K. Cristian, de 29 de ani, din Jibou, care la inceputul lunii septembrie, l-a lovit cu pumnul in fata pe gardianul public B. Traian, care se afla in serviciul de paza de la rampa si care l-a somat sa paraseasca perimentrul societatii. Jandarmii au intocmit in aceasta cauza actele premergatoare de constatare a infractiunii de ultraj.

In urma unei actiuni realizate in zona localitatii Cizer, jandarmii in cooperare cu lucratori silvici au depistat 3 persoane de sex masculin, care taiau material lemnos fara drept, in pasunea impadurita din Magura Priei. Hotii de lemne au fost identificati in persoanele lui F. Toader, de 40 de ani, din Pria, B. Vasile, de 34 de ani, din Cizer si C. Ioan, de 48 de ani, din Zalau. Prejudiciul creat de acestia s-a ridicat la suma de 4.000 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »