Jandarmii si-au dublat misiunile de mentinere a ordinii publice

Magazin Salajean 21 decembrie 2011 0

Jandarmii si-au dublat misiunile de mentinere a ordinii publicePeste 4.400 de misiuni de asigurarea ordinii si linistii publice au executat jandarmii salajeni, de la inceputul anului si pana la finele lunii noiembrie. Numarul actiunilor defasurate sunt in scadere fata de aceleasi perioada a anului trecut, cand au fost efectuate aproape 4.900 de misiuni. In schimb, numarul actiunilor desfasurate pentru mentinerea ordinii publice aproape ca s-a dublat fata de cel inregistrat in 2010.

Inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj, col. Vasile Bocea, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri la sediul unitatii, ca in perioada de analiza, jandarmii au executat un numar de 4.433 de misiuni de ordine publica. De la inceputul anului si pana in prezent, au fost asigurate 2.595 de misiuni de mentinere a ordinii publice – dintre care 124 de actiuni de interventie – in crestere cu circa 700 de astfel de misiuni fata de anul trecut. De asemenea, au fost realizate 970 de misiuni de asigurare a ordinii publice si 238 de activitati in colaborare cu alte institutii, precum si 1.422 de misiuni executate pentru protectia transporturilor de valori, a declarat col. Vasile Bocea.

In urma realizarii acestor misiuni, au fost aplicate 1.351 de sanctiuni contraventionale, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut cu aproape 40 la suta. Valoarea amenzilor este de 213.190 de lei. Totodata, au fost constatate 64 de infractiuni, fiind prinsi in actiunile pe linia indeplinirii misiunilor de ordine publica 70 de infractori. Un aspect pozitiv este faptul ca in activitatile desfasurate de catre echipajele de jandarmi nu s-au inregistrat evenimente negative. Nu au fost semnalate cazuri grave, activitatea fiind desfasurata cu operativitate din partea cadrelor unitatii, a precizat seful Jandarmeriei Salaj.

Potrivit sursei citate, coordonarea in sistem integrat a misiunilor si activitatilor executate de structurile de ordine si siguranta publica are ca scop eficientizarea dispozitivelor, cresterea gradului de siguranta civica, prevenirea faptelor antisociale si reducerea timpului de raspuns la solicitarile cetatenilor sau la producerea unor evenimente.

Actiuni intensificate in perioada sarbatorilor de iarna

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Vasile Bocea a afirmat ca, in perioada sarbatorilor de iarna, vor fi intensificate activitatile de mentinere a ordinii publice in strada. Conform celor declarate, peste 80 de jandarmi salajeni isi vor petrece sarbatorile de iarna la datorie, actionand atat in municipiul Zalau, cat si celelalte localitati din judetul Salaj. Astfel, in perioada 23-26 decembrie, efectivele din cadrul unitatii vor asigura ordinea si linistea publica la manifestarile cultural-artistice organizate in municipiu. De asemenea, pe timpul sarbatorilor de iarna vor intensifica activitatile de patrulare auto in mediul rural, cu precadere in zonele unde se vor desfasura baluri, discoteci, precum si activitati religioase. Jandarmii vor actiona si in echipaje mixte impreuna cu politistii.

Pentru cazuri de tulburare a ordinii si linistii publice, cetatenii pot solicita interventia jandarmilor apeland numarul unic de urgenta 112 sau numarul de telefon 0260-669722 al Dispeceratului Jandarmeriei Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »