Jandarmii salajeni – la raport

Magazin Salajean 30 mai 2007 0

Jandarmii salajeni - la raport

Activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj in perioada aprilie-mai 2007 a fost principalul subiect abordat in conferinta de presa de ieri, organizata la sediul insitutiei.

Inspectorul sef al IJJ, colonelul Florinel Budisan, a spus ca, in perioada de referinta, s-au desfasurat 144 misiuni de mentinere a ordinii publice in municipiul Zalau. In urma actiunilor, efectivele de jandarmi au aplicat 43 de sanctiuni contraventionale in valoare de 12.950 de lei.

Conform Planului cadru de cooperare cu Politia, s-a mentinut ordinea publica pe durata programului de lucru cu elevii in zona celor cinci unitati de invatamant date in responsabilitatea jandarmeriei salajene. In acest caz s-a constatat o singura infractiune, aplicandu-se un avertisment scris.

Nici zonele de interes operativ si mediile cu infractionalitate ridicata nu au scapat de raidurile jandarmilor, astfel ca au fost desfasurate 36 de actiuni. Echipele mobile ale jandarmilor au constatat 13 infractiuni, cu 14 faptuitori prinsi si s-au aplicat sanctiuni contraventionale in cuantum de 1.450 de lei, a spus colonelul Budisan.

Jandarmii salajeni au fost solicitati si prin intermediul numerelor de telefon 956 si 112, pentru restabilirea ordinii publice. Nici in acest caz amenzile nu au lipsit, astfel ca, s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 6.500 lei. Totodata, au fost efectuate actiuni in colaborare cu alte institutii precum Politia, Judecatoria, Garda de Mediu, in urma carora s-au constatat 28 de infractiuni cu 32 de faptuitori. In perioada analizata, jandarmii salajeni au mai asigurat ordinea publica pe timpul referendumului national, dar, potrivit colonelului Budisan nu s-au inregistrat incidente la cele 119 sectii de votare din Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »