Jandarmii salajeni inregistreaza minusuri la numarul misiunilor executate

Magazin Salajean 8 februarie 2012 0

Jandarmii salajeni inregistreaza minusuri la numarul misiunilor executateAproximativ 350 de misiuni au fost executate de jandarmii salajeni in prima luna din acest an, in scadere comparativ cu aceeasi luna de anul trecut, cand s-au intregistrat peste 470 de astfel de misiuni.

Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Isaia Micle, in luna ianuarie, jandarmii au executat 354 de misiuni la nivelul judetului. Cele mai multe, respectiv 293, au fost misiunile de mentinere si asigurare a ordinii publice in zona pietelor, targurilor si oboarelor, pe timpul manifestarilor sportive si cultural-artistice desfasurate localitatile din judet. Pe langa acestea, au fost realizate 43 de actiuni de interventie pentru punerea in aplicare a mandatelor de aducere si opt actiuni executate in cooperare cu alte institutii. Toate aceste misiuni au avut ca obiectiv cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, prevenirea si combaterea infractionalitatii, a declarat Isaia Micle. De asemenea, jandarmii salajeni au intervenit pentru solutionarea a 10 sesizari telefonice din partea cetatenilor la numarul unic pentru apeluri de urgente 112 si la numarul inspectoratului.

In urma misiunilor executate au fost constatate noua infractiuni, dintre care patru independent, iar celelalte in cadrul actiunilor organizate cu politistii. Totodata, pe linia constatarii faptelor de natura contraventionala au fost aplicate 43 de avertismente scrise si 84 de amenzi in valoare de 16.900 de lei. Majoritatea sanctiunilor aplicate au fost pentru tulburarea ordinii si linistii publice, dar si pentru consum de alcool, adresare de injurii, comert ilegal etc.

Numarul misiunilor derulate in luna ianuarie a anului in curs este in scadere fata de aceeasi perioada in 2011, cand au fost executate 477 de misiuni, dintre care: 213 pentru mentinerea ordinii publice, 142 pentru asigurarea ordinii publice, 24 de actiuni in cooperare cu alte institutii, 13 interventii la solicitari telefonice si 85 de misiuni pentru punerea in aplicare a mandatelor de aducere. In scadere sunt si numarul sanctiunilor contraventionale aplicate de jandarmi, de la 161 in ianuarie anul trecut, la 127 in anul acesta.

Jandarmii salajeni dau insa asigurari ca vor fi prezenti si vor actiona prin executarea de misiuni specifice in zona de responsabilitate pentru depistarea persoanelor care savarsesc fapte contraventionale sau penale, in vederea asigurarii unui climat optim de ordine si siguranta pentru cetateni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »