Jandarmii salajeni in misiune

Magazin Salajean 15 octombrie 2010 0

Jandarmii salajeni in misiune

In doar trei luni, jandarmii salajeni au executat aproape 1.300 de misiuni de asigurare, restabilire si mentinere a ordinii publice, cu ocazia manifestarilor de protest, sportive, culturale, actiuni pentru punerea in aplicare a mandatelor de aducere, actiuni executate in cooperare cu alte institutii, dar si cu ocazia unor vizite oficiale. Inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Vasile Bocea, a declarat ca in misiunile desfasurate, in intervalul iulie-septembrie, jandarmii au aplicat 242 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 48.200 de lei.

Pentru mentinerea ordinii publice si realizarea dispozitivelor de siguranta publica in municipiul Zalau si orasele Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei s-a actionat in patrule mixte cu politistii. Astfel, in al treilea trimestru al anului, in cadrul misiunilor de asigurare a ordinii publice, jandarmii au asigurat ordinea publica la 41 de manifestari cultural artistice, sapte manifestari sportive, o manifestare de protest, precum si la 368 de misiuni de asigurare a ordinii publice la instantele de judecata. De asemenea, in cadrul actiunilor de interventie, jandarmii salajeni au intervenit la 31 de solicitari telefonice pentru aplanarea unor situatii conflictuale, aplicandu-se in aceste cazuri 16 sanctiuni contraventionale in valoare de 2.300 de lei.

In ceea ce priveste cooperarea cu alte institutii, jandarmii au participat la 92 de misiuni cu institutii cum ar fi: politia, executorii judecatoresti, parchetul D.I.I.C.O.T., organele silvice, Garda de Mediu, organele piscicole, Oficiul Roman pentru Imigrari, precum si actiuni pentru punerea in aplicare a mandatelor de aducere, a declarat Vasile Bocea.

Potrivit sursei citate, in urma executarii acestor misiuni, jandarmii au prins 35 de infractori, cercetati pentru infractiuni de lovire, infractiuni de furt calificat, distrugere, violare de domiciliu si amenintare. De asemenea, in perioada de referinta, jandarmii au asigurat protectia institutionala la 16 obiective: trei apartinand M.A.I. si 12 obiective date in compententa prin hotarare de guvern – opt de instante judecatoresti si parchete si patru obiective financiar bancare si Camera de Conturi a Judetului Salaj. Cadrele Jandarmeriei Salajene au asigurat paza si protectia la 401 transporturi de valori, sase transporturi cu caracter special si au executat 495 de misiuni de asigurare a protectiei transporturilor corespondentei clasificate in zona de responsabilitate a Directiei Judetene de Informatii Salaj.

In aceeasi perioada, au fost constatate de catre efectivele ce desfasoara activitati de protectie institutionala, in cadrul masurilor de asigurare a ordinii publice la instante, 24 de contraventii, aplicandu-se 15 amenzi contraventionale in valoare de 2.500 de lei si noua avertismente scrise.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »