Jandarmii salajeni au sarbatorit 160 de ani de existenta

Magazin Salajean 8 aprilie 2010 0

Jandarmii salajeni au sarbatorit 160 de ani de existenta

Pentru a marca implinirea a 160 de ani de la infiintarea armei Jandarmi, Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj a organizat, ieri, la sediul unitatii, un ceremonial militar la care au fost invitate sa participe, alaturi de cadrele unitatii, si oficialitatile locale.

In deschidere, inspectorul sef al IJJ Salaj, Vasile Bocea, a citit mesajul de felicitare al presedintelui Romaniei, Traian Basescu, dupa care a luat cuvantul prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, care a prezentat mesajul premierului Emil Boc si cel al ministrului Ministerului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Tot cu aceasta ocazie, conducerea Jandarmeriei Salaj a prezentat bilantul activitatilor desfasurate in primul trimestru al anului in curs.

Jandarmii salajeni au executat 1.203 de misiuni de asigurare, restabilire si mentinere a ordinii publice, cu ocazia manifestarilor de protest, sportive, culturale, actiuni pentru punerea in aplicare a mandatelor de aducere, actiuni executate in cooperare cu alte institutii dar si cu ocazia unor vizite oficiale. Totodata, au aplicat 210 sanctiuni contraventionale in valoare de 68870 lei, si au constatat 35 de fapte de natura penala.

In perioada de referinta, jandarmii au asigurat paza si protectia unui numar de 387 de transporturi de valori, trei transporturi cu caracter special si au executat 571 de misiuni de asigurare a pazei si protectiei transporturilor corespondentei clasificate in zona de responsabilitate a Directiei Judetene de Informatii Salaj, se arata in raportul privind activitatea IJJ Salaj in trimestrul I al anului 2010.

Tot pentru a marca Ziua Jandarmeriei Romane, conducerea IJJ Salaj a organizat, in perioada 25-31 martie, sub egida Cupa Jandarmeriei, competitii sportive la minifotbal, volei, tenis de masa si tenis de camp. In data de 30 martie, la sediul unitatii s-a desfasurat o intalnire cu veteranii unitatii, iar in data de 1 aprilie, au organizat, in piata 1 Decembrie 1918 din municipiul Zalau, un punct de informare a cetatenilor cu privire la intreaga activitate desfasurata de jandarmi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »