Jandarmii revin in Jibou si Simleu

Magazin Salajean 21 decembrie 2006 0

Jandarmeria Salaj reinfiinteaza sectiile de jandarmi din orasele Jibou si Simleu Silvaniei, iar acest lucru se va intampla in cel mai scurt timp posibil, dupa ianuarie 2007 – a dat asigurari comandantul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, col. Florinel Budisan. De fapt, este impropriu sensul de reinfiintare a sectiilor, din moment ce acestea vor avea o cu totul alta paleta de responsabilitati, decat cele cu care functionau in urma cu circa 2 ani. Reamintim faptul ca, inainte ca Jandarmeria sa se fi definit ca o structura de Inspectorat, efectivele acesteia aveau si responsabilitati de mentinere a ordinii publice. Acum, potrivit noilor legislatii in vigoare, jandarmii au responsabilitati de asigurare a ordinii publice, de paza si protectie a unor obiective si de restabilire a ordinii publice.

Cele doua sectii din Jibou si Simleu vor asigura paza unor institutii ca Trezoria, Judecatoria si Parchetul de pe langa Judecatorie. De asemenea, in schema va intra si cate o grupa de interventie formata din 7-8 jandarmi, care vor executa misiuni de ordine publica.

Nu se stie inca sigur daca fostele locatii ale sectiilor de jandarmi din cele doua orase vor fi reactivate. Acestea se gaseau in incinta primariilor, iar administratiile locale aveau indatoriri de administrare a lor. Nu stiu daca ne vom muta in vechile locuri. Oricum, sunt sigur ca vom rezolva problema locatiei intr-un timp foarte scurt. Intentionam ca aceste sectii sa le facem functionale cat se poate de repede, a afirmat col. Budisan.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »