Jandarmii, mai harnici decat anul trecut

Magazin Salajean 30 decembrie 2010 0

Jandarmii, mai harnici decat anul trecut

Aproape 4.900 de misiuni de asigurarea ordinii si linistii publice au indeplinit jandarmii salajeni, in cursul acestui an. Raportul de activitate intocmit pentru anul 2010 releva faptul ca lucratorii Jandarmeriei salajene s-au intrecut la acest capitol, realizand cu 46 la suta mai multe misiuni fata de anul trecut.

Inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj, col. Vasile Bocea, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta ieri la sediul unitatii, ca in perioada de analiza, jandarmii au executat un numar de 4.885 de misiuni, cu 2.254 de misiuni mai multe decat in perioada similara a anului precedent. De la inceputul anului si pana in prezent au fost indeplinite 1.361 de misiuni de asigurare a ordinii publice, 232 de actiuni de interventie si 1.959 de misiuni de mentinere a ordinii publice. De asemenea, au fost realizate activitati si in colaborare cu alte institutii, respectiv 373 de misiuni, a declarat col. Bocea.

In urma realizarii acestor misiuni, au fost aplicate 884 de sanctiuni contraventionale, cu amenzi in valoare de 220.390 de lei. Totodata, au fost constatate 35 de infractiuni, in timp ce 40 de infractori au fost prinsi si trimisi dupa gratii.

Tin sa mentionez ca pe segmentul misiunilor de paza si protectie institutionala, in perioada supusa analizei, la unitatea noastra nu s-au inregistrat evenimente negative in executarea acestora. Intr-adevar, au fost inregistrate anul acesta sapte plangeri din partea populatiei impotriva cadrelor unitatii, care au fost inaintate Parchetului Militar. Dintre acestea insa, pentru sase s-a declarat neinceperea urmaririi penale in timp ce o alta este in curs de solutionare, a afirmat inspectorul sef al IJJ Salaj.

Potrivit acestuia, si in cursul acestor zile, aproximativ 150 dintre structurile de ordine publica ale unitatii vor asigura ordinea si linistea publica la manifestarile organizate pentru intampinarea noului an. De asemenea, este pregatita si o subunitate de interventie in cazul unor situatii neplacute.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »