Jandarmii au muncit de 4 ori mai mult

Magazin Salajean 27 decembrie 2006 0

Jandarmii tac si fac. Cam asa s-ar putea caracteriza pe scurt activitatea din acest an a jandarmilor salajeni. Si-au facut simtita prezenta in orase si in mediul rural – in special in localitatile unde sunt aglomerari mai mari de persoane de etnie roma. Localizati in sediul lor din Panic, jandarmii raspund tot mai des reclamatiilor si sesizarilor venite din partea oamenilor, o grupa de interventie fiind pregatita in orice moment pentru a pleca in misiune.

Cifric, jandarmii au aplicat, in acest an, 945 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 213.650 lei. Au constatat 206 de infractiuni si au prins 200 de persoane certate cu legea. In privinta finalitatii judiciare in dosarele instrumentate, din punctul de vedere al solutiilor dispuse de catre organele de cercetare penala, numarul dosarelor instrumentate a fost de 119, cel al infractiunilor constatate – 206, iar autorii au fost identificati in numar de 200. Valoarea prejudiciilor produse prin savarsirea celor 206 infractiuni a fost de 59.379 lei.

Daca luam in considerare faptul ca, in anul 2005, jandarmii au constatat doar 62 de infractiuni, cu prinderea a 72 de infractori si raportam aceste cifre la anul 2006, se poate observa ca jandarmii si-au crescut volumul de munca de aproape 4 ori. Au mai fost executate 51 de actiuni cu politia, 12 cu organele administratiei publice locale, 18 cu executorii judecatoresti, 69 cu organele silvice, 31 cu organele piscicole, doua cu inspectorii de mediu si 3 cu inspectorii de protectie a consumatorului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »