ISU Salaj vine in ajutorul persoanelor cu handicap

Magazin Salajean 14 august 2007 0

ISU Salaj vine in ajutorul persoanelor cu handicap

Aproximativ 36.000 de litri de apa potabila au fost transportati de cei de la ISU Salaj, la finele saptamanii trecute, la cele 117 persoane asistate din Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala pentru Persoanele cu Handicap din satul Badacin, comuna Pericei.

Potrivit subofiterului operativ, plutonierul Marius Torje, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU) Salaj, rezervele de apa au ajuns la persoanele cu handicap din Caminul din satul Badacin, in zilele de vineri, 11 iulie, si luni, 13 august.

In Centrul de Integrare prin Terapie Ocupationala pentru Persoane cu Handicap, 55,5 la suta dintre persoane sunt diagnosticate cu handicap grav, 34,2 la suta handicap accentuat, iar 10,3 la suta sufera de un handicap mediu. Din punct de vedere al mobilitatii, acestia sunt deplasabili 88 la suta, restul de 12 la suta fiind imobilizati la pat. In urma unor evaluari, s-a constatat ca 12, 8 la suta au abilitate ridicata, 25, 7 suta abilitate medie, si 61,5 la suta abilitate scazuta.

Weekend pompieresc

Nici din punctul de vedere al interventiilor, pompierii nu au avut un sfarsit de saptamana linistit. Tot in cursul zilei de vineri, 10 august, din spusele plutonierului Marius Torje, in curtea primariei comunei Sarmasag, a fost descoperit un proiectil de calibrul 76 milimetri. La fata locului s-a deplasat o echipa de specialisti pirotehnisti care, in cele din urma, au ridicat si transportat munitia de raboi la un loc sigur.

In cursul zilei de sambata, pompierii salajeni au intervenit cu o autospeciala, pentru stingerea unui incendiu izbucnit in municipiul Zalau, la un autoturism, marca Dacia, proprietatea lui Fekete Viorel. In urma incendiului, motorul autovehiculului a ars in totalitate, pompierii stabilind ca si cauza scurtcircuitul electric.

Pompierii au intervenit pentru a doua oara in cursul noptii de sambata, la scoaterea din autoturism a numitului Marius-Andrei Ungurusan, in varsta de 20 de ani, care ulterior a fost transportat de o ambulanta la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau.

Ziua de duminica nu a fost una lipsita de interventii, astfel ca, un echipaj de pompieri a fost solicitat pentru deblocarea unei usi de apartament, situat in blocul Lira Cristal.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »