ISU Salaj, printre primele inspectorate din tara la capitolul performanta

Magazin Salajean 6 ianuarie 2011 0

ISU Salaj, printre primele inspectorate din tara la capitolul performantaPeste 480 de situatii de urgenta au mobilizat, pe parcursul anului trecut, cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU) al judetului Salaj, in urma carora pompierii militari au salvat 51 de persoane si bunuri materiale in valoare de aproximativ 12, 4 milioane de lei. Prin urmare, indicatorii de performanta privind situatia operativa situeaza unitatea salajeana printre primele judete din tara. De asemenea, incepand de ieri, ISU Salaj se poate lauda cu noi performante la capitolul IT, fiind lansat site-ul unitatii www.isusalaj.ro.

Raportul privind activitatea pe parcursul anului 2010 a cadrelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU) al judetului Salaj a fost prezentat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute de conducerea unitatii, respectiv inspectorul sef Adrian Chichisan, prim-adjunct Adrian Dobocan si adjunct Sorin Muresan. Conform statisticilor prezentate in raport, ISU Salaj se situeaza printre primele la capitolul performanta. Din cele 482 de situatii de urgenta la care s-a intervenit anul trecut, 454 au fost rezolvate de serviciile profesioniste, 20 de catre serviciile voluntare pentru situatii de urgenta si 16 de catre personalul de la locul de munca sau alte persoane. Mentionam ca au fost inregistrate 36 de situatii in care fortele de interventie s-au deplasat la eveniment, dar nu au intervenit, 25 de situatii in care au fost intorsi din drum si cinci alarme false. Insa, pe timpul interventiilor au fost salvate un numar de 51 de persoane, dintre care 28 de adulti si 23 de copii, precum si bunuri materiale in valoare de 12.392.946 de lei. Prin urmare, indicatorii de performanta privind situatia operativa ne situeaza, in sens pozitiv, printre primele judete din tara, a declarat Chichisan.

Potrivit acestuia, in cursul anului trecut s-a intervenit pentru stingerea a 123 de incendii, majoritatea avand drept cauza probabila sursa de aprindere flacara, dar si scurtcircuite electrice la instalatii improvizate ori suprasolicitate. Pompierii militari au intervenit in 18 situatii si la descarcerari, precum si la 44 de arderi necontrolate si opt salvari de animale. Majoritatea cazurilor in care au fost solicitate cadrele Inspectoratului au fost cauzate de inundatii, pompierii militari intervenind la 143 de inundatii. Tot in cursul anului 2010, pompierii salajeni au fost solicitati la 22 de asanari de munitie ramasa neexplodata, respectiv trei bombe aruncator, doua grenade, 42 de cartuse si munitie antiaeriana, 56 de proiectile artilerie si 94 de elemente munitie infanterie.

Si cadrele Inspectiei de prevenire si-au atins scopurile si obiectivele propuse, efectuand pe parcursul anului trecut 2.277 de controale. Aceste verificari s-au finalizat insa cu constatarea a 4.456 de nereguli, dintre care 2.913 au fost inlaturate, in timp ce pentru alte 1.563 s-au acordat sanctiuni.

Site nou pentru ISU Salaj

Anul 2011 a venit cu noutati pentru ISU Salaj, intreaga activitate derulata fiind transcrisa, de ieri, intr-o noua pagina pe internet. Potrivit reprezentantilor unitatii, aproximativ noua luni in care specialistii in domeniul au lucrat pentru realizarea acestui site. Astfel, ISU Salaj prezinta in paginile web istoricul institutiei, informatii despre departamente, precum si cele mai noi informatii privind intreaga activitate realizata la nivelul unitatii. Pentru mai multe informatii cei interesati pot accesa adresa Inspectoratului, respectiv http://www.isusalaj.ro.

De asemenea, pentru anul in curs, conducerea ISU Salaj asteapta noi echipamente de interventie, prin Programul Operational Regional 2007-2013, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Salaj. Au fost semnate deja primele patru contracte achizitie de echipamente pentru situatii de urgenta, constand in cinci autospeciale de interventie cu apa si spuma si o autospeciala de descarcerare grea.

Urmeaza licitatia pentru cele trei ambulante destinate serviciului SMURD al inspectoratului si achizitionarea a inca doua autospeciale de interventie cu apa si spuma. Avem speranta ca pana la finele lunii iulie o parte din aceste autospeciale sa fie in curtea inspectoratului, a declarat Chichisan. Potrivit acestuia, valoarea tuturor achizitiilor pentru Regiunea de dezvoltare de Nord-vest este de 12 milioane de euro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »