ISU, în control la biserici

Flavia Pintea 26 martie 2013 4
ISU, în control la biserici

Cadrele Inspecţiei de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj desfăşoară în această perioadă o serie de controale la unităţile şi lăcaşurile de cult reformate şi greco-catolice din judeţ. Scopul acestor acţiuni de control este acela de a verifica dacă reprezentanţii acestor biserici s-au asigurat că înaintea slujbei pascale, ce se va desfăşura la finele acestei săptămâni, au toate mijloacele necesare pentru a putea preîntâmpina izbucnirea unor incendii. Controalele, potrivit lui Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj, au demarat luni, 25 martie, şi vor fi încheiate vineri, 29 martie. De altfel, personalul clerical al celor două confesiuni a participat la două instruiri pe linia prevenirii unor situaţii de urgenţă, care s-au desfăşurat în localităţile Crasna şi Zalău, în 7 martie, şi respectiv în 23 martie.

Printre recomandările pompierilor sălăjeni făcute reprezentanţilor bisericilor se numără menţinerea uşilor de pe căile de acces şi evacuare în poziţie deschis, în mod obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros, iar în condiţiile unui număr foarte mare de participanţi se recomandă organizarea slujbelor religioase în aer liber. De asemenea, parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros, a atelajelor, autocarelor şi microbuzelor să se facă astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă la un eventual incendiu. Lucrătorii ISU Sălaj le recomandă reprezentanţilor lăcaşurilor de cult amenajarea unor locuri speciale pentru depunerea lumânărilor aprinse, realizate din materiale incombustibile, respectiv având clasa de reacţie la foc minim A2, precum beton, cărămida, metal ori altele similare, în exteriorul lăcaşului de cult şi la distanţe de siguranţă faţă de construcţii, parcări, vegetaţie, arbori si materiale combustibile, iar lumânările aprinse se vor introduce în tăvi metalice umplute cu nisip sau cu apă, arderea acestora se va supraveghe permanent.

 

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. pinalti 27 martie 2013 at 08:26 - Reply

  Aveti grija, nu le faceti observatii prea multe ca dupa aia iar vin si cersesc bani de la Consiliul Local, saracii preafericiti. Dar adevarul cel mare este ca nu e prost cine cere, prost e cel care da. Oricum, ultima data Consiliul Local nu s-a lasat pacalit, asta e bine

 2. Anonim 2 27 martie 2013 at 10:58 - Reply

  Cei care obisnuiesc sa cerseasca sarbatoresc peste cca.o luna.

 3. m 27 martie 2013 at 11:56 - Reply

  Stimata doamna Pintea , putina informare legata de cale sfinte nu v-ar strica , ptr ca greco-catolicii vor celebra Invierea Domnului la fel ca ortodocsii , adica pe 5 mai ; poate ca voiati sa spuneti despre romano-catolici …

 4. ANONIM 27 martie 2013 at 13:21 - Reply

  INCULTA ASTA DOAMNA :)))))))…..MUCOASA CARE SE BAGA IN SEAMA ….MAI BINE ZIS

Lasa un Raspuns »