Ionuţ, băiatul de doar 12 ani şi care cântăreşte 150 de kilograme, se pregăteşte pentru o nouă operaţie

Flavia Pintea 18 aprilie 2013 1
Ionuţ, băiatul de doar 12 ani şi care cântăreşte 150 de kilograme, se pregăteşte pentru o nouă operaţie

De aproape zece ani, Ionuţ, elev în clasa a V-a la Liceul de Artă “Ioan Sima” din Zalău, se luptă cu o boală necruţătoare. O afecţiune gravă a glandei tiroide îi pune zilnic viaţa în pericol. Băiatul, în vârstă de numai 12 ani, a ajuns să cântărească 150 de kilograme, la o înălţime de numai 1,62 metri. De-a lungul anilor, Ionuţ a primit numai puţin de 12 diagnostice, printre care se numără, pe lângă afecţiunile glandei tiroide, o tumoră pe creier, diabet insipid, iar de curând i-a fost descoperită o tumoră sub limbă. În prezent, copilul se află internat la  clinica din Cluj Napoca, în aşteptarea unei operaţii de micşorare a stomacului, intervenţie a cărei valoare a fost estimată la circa 6.500 de euro, conform spuselor bunicilor acestuia. Băiatul va fi operat peste aproximativ o lună şi jumătate. “Ionuţ va fi mutat marţi la Oncologie, iar peste şase săptămâni va fi operat la stomac. Este nevoie de patru tuburi, care trebuie introduse în stomac. Numai acestea costă 4.500 de euro, plus alte cheltuieli care apar în cazul unei operaţii”, a mărturisit bunicul băiatului, abia stăpânindu-şi lacrimile.

Până la 12 ani,  a fost operat de două ori pe creier
Intervenţia la stomac a fost programată abia peste şase săptămâni deoarece în luna februarie a acestui an, Ionuţ a fost supus celei de-a doua operaţii pe creier, medicii clujeni explicându-le membrilor familiei că este necesar să treacă o anumită perioadă pentru a se putea face o altă operaţie. Potrivit spuselor bunicii băiatului, tumora nu a fost îndepărtată în totalitate, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa băiatului. Doctorii din Cluj -Napoca au fost de acord să facă intervenţia de micşorare a stomacului însă s-au abţinut să dea speranţe familiei. “Un medic m-a întrebat de ce nu îl las pe băiat că şi aşa nu o va mai duce mult. Dar cum să-l las? Şi eu am fost operată în 2006 şi medicii mi-au zis atunci că mai mult de şase luni nu o să mai trăiesc, dar uite sunt în viaţă şi mă simt bine”, a mărturisit Aurelia Chiorean, bunica lui Ionuţ.
Potrivit Aureliei Chiorean, nepotul său a fost operat prima dată pe creier, pentru extirparea tumorei, în 2007, la Bucureşti, iar în urma intervenţiei chirurgicale, Ionuţ nu mai vede cu ochiul stâng, iar cu cel drept abia zărea ceva, însă starea ochiului drept s-a mai îmbunătăţit în ultima perioadă. Cea de-a doua operaţie pe creier a fost făcută la Cluj-Napoca, în luna februarie a acestui an. Operaţia a costat aproximativ  83.000 de euro. Printre cei care au întins o mână de ajutor în acea perioadă s-a numărat Consiliul Local al Tinerilor, care a organizat un bal caritabil, iar banii strânşi din vânzarea biletelor urmând să fie donaţi pentru operaţia lui Ionuţ. Însă din spusele bunicilor, s-au strâns aproximativ 46 de milioane de lei, sumă care este administrată de Consiliul Judeţean Sălaj. “Bani primim pe baza bonurilor pe care le ducem. Ni s-au decontat zece milioane de lei după ce am dus chitanţele din care rezultă cheltuielile făcute cu Ionuţ”, a spus bunica.
De asemenea, conform spuselor familiei Chiorean, circa 55 de milioane de lei au fost strânse şi de cadrele didactice de la Liceul de Artă “Ioan Sima”, în colaborare cu biserica “Sfânta Vineri”, din vânzarea de mărţişoare realizate manual de elevi. Însă deocamdată nicio sumă de bani nu a ajuns la familia lui Ionuţ.

Trăiesc cinci suflete într-o garsonieră de 30 de metri pătraţi
Ionuţ şi fratele său, Sergiu, în vârstă de nouă ani, au fost daţi în plasament bunicilor, Aurelia şi Ioan Chiorean, după ce mama băieţilor a fost arestată în luna septembrie 2005. În acelaşi an, 2005, bunica copiilor se îmbolnăveşte şi este operată, timp în care, bunicul este cel care are grijă de băieţi. Însă acesta fiind paralizat din 2004, la scurt timp după internarea bunicii, este sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Potecţia Copilului Sălaj, care preia copiii. Abia în februarie 2006, Aurelia şi Ioan Chiorean reuşesc să-şi ia nepoţii acasă. Deşi sunt în vârstă, bunica are 67 de ani, iar bunicul, 63, şi sunt măcinaţi de boli, cei doi nu şi-au pierdut speranţa că îi vor vedea pe amândoi nepoţii crescând. În prezent, trăiesc într-o locuinţă socială primită de la Primărie, alături de cei doi nepoţi şi mai nou şi de fiica lor. Tatăl băieţilor, potrivit familiei Chiorean, nu şi-a recunoscut copiii, i-a vizitat într-o vreme, însă în ultima perioadă nu s-a mai interesat de soarta acestora. “Este bolnav şi el”, l-a scuzat Aurelia Chiorean.
Vecinii bătrânilor sunt înduioşaţi de soarta acestora. Unii dintre ei îi vizitează aproape zilnic, încercând să îi ajute cu ce le stă în putinţă. “Încercăm să îi ajutăm cu ce putem, chiar dacă numai şi cu o vorbă bună. Stând de vorbă cu Ionuţ, m-a uimit faptul cum un copil de vârsta lui poate să fie aşa matur. Toate problemele financiare se discută în prezenţa lui, iar toate aceste dificultăţi l-au făcut să se maturizeze prea repede. La fel şi fratele său. Deşi are numai nouă ani, înţelege suferinţa lui Ionuţ, şi pare foarte responsabil pentru vârsta lui”, a mărturisit Adrian Popuţea, unul dintre vecinii familiei greu încercate.
Sălăjenii interesaţi să sprijine financiar această familie, o pot face în cele două conturi deshise pe numele bunicii băiatului, Aurelia Chiorean – RO16BRDE320SV16741373200 (cont-lei) sau RO12BRDE320SV16741453200 (cont-euro) sau pot să-i contacteze la numerele de telefon: 0746898827(Chiorean Ioan) şi 0743511588 (Chiorean Aurelia).

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 19 aprilie 2013 at 19:08 - Reply

    Banii obtinuti prin proiectul Eco-martisorul” initiat si condus de un grup de dascali de la Liceul de Arta ,,Ioan Sima”Zalau au fost predati doamnei Chiorean Aurelia ,bunica lui Ionut,pe baza de proces-verbal.
    Va rugam sa va informati mai bine inainte de a scrie un articol!
    Lui Ionut ii dorim multa sanatate si il asteptam cu mult drag in mijlocul nostru!

Lasa un Raspuns »