Ionel Ciunt trebuie să aleagă între administraţie şi sănătate

Andreea Vilcovschi 8 februarie 2013 6
Ionel Ciunt trebuie să aleagă între administraţie şi sănătate

Ionel Ciunt ar putea renunţa la funcţia contractuală de administrator public al judeţului pe care o deţine din 2009 încoace. Ciunt a participat, zilele trecute, la concursul organizat de către administraţia judeţului pentru ocuparea unui post vacant de consilier în cadrul Compartimentului Managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău şi a obţinut 97 de puncte din 100 posibile. Administratorul judeţului a fost, de altfel, singurul candidat pe acest post.
“Încă de la preluarea managementului Spitalului Judeţean, în cadrul Consiliului Judeţean Sălaj a fost înfiinţat un compartiment care să gestioneze această activitate, cu două posturi. Un post a fost ocupat imediat după înfiinţarea compartimentului (de către Minodora Marincaş – n. red.), iar cel de-al doilea a fost scos la concurs în luna ianuarie 2013”, ne-a declarat Sebastian Olaru, purtătorul de cuvânt al administraţiei judeţene.
Dat fiind faptul că funcţia pe care o ocupă în prezent şi cea de consilier sunt incompatibile, Ionel Ciunt trebuie să facă o alegere până în data de 5 martie. “Deocamdată nu am luat o decizie. Mă voi consulta cu familia mea, voi face o analiză, după care vă voi comunica alegerea mea”, ne-a declarat Ciunt. Întrebat dacă aspectul financiar îi va influenţa hotărârea, administratorul public s-a rezumat la a da de înţeles că stabilitatea este un factor pe care îl ia în calcul: “O funcţie publică este mai sigură decât un contract de management”.
În cazul în care acesta va opta pentru funcţia de consilier, postul de administrator public va fi scos la concurs.
Ionel Ciunt se află la al doilea mandat de administrator public al judeţului, scaun pe care îl ocupă din 2009. În perioada aprilie 2004-ianuarie 2005 şi în perioada februarie-octombrie 2009, acesta a fost prefect al judeţului Sălaj.
Compartimentul Managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău este subordonat preşedintelui CJ Sălaj. Printre atribuţiile sale se numără monitorizarea activităţii de soluţionare a petiţiilor cu privire la activitatea medicală din spital, verificarea modului de organizare şi desfăşurare a concursurilor la nivelul unităţii şi analiza situaţiei monitorizării cheltuielilor de personal pentru activitatea spitalului. De asemenea, propune indicatori de monitorizare a calităţii managementului spitalului, participă la controlul de fond al unităţii medicale şi propune conducerii CJ Sălaj măsuri de îmbunătăţire a activitătii şi indicatorilor monitorizaţi la nivel de spital.

Comentarii

comments

6 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 8 februarie 2013 at 10:14 - Reply

  CAM JOS S-A DUS NENEA CIUNT DE LA FUNCTIILE DE DIRECTOR DSV ,PREFECT LA UN SIMPLU CONSILIER LA CJ UNDE SA SOLUTIONEZE PETITII CU MINODORA MARINCAS SI SA MONITORIZEZE ACTIVITATEA DIN SPITAL .ORICUM FELICITARI PENTRU PUNCTAJUL MARE DE LA ACEL CONCURS 97 DIN 100.VIITOARE LUI COLEGA A FACUT NUMAI 37 DE PUNCTE DIN 100 LA CONCURSUL DE LA INM.ALA NU ESTE ,,CONCURS,,LA CJ .DACA MARC SI-AR TRIMITE TOTI ANGAJATII SERVICIULUI JURIDIC LA CARE S-AR ADAUGA SI SECRETARUL VLAICU CARE IMPREUNA SA REZOLVE O GRILA LA INM POATE AR FACE 50-55 DE PUNCTE .NUMAI CA ACOLO SE IA EXAMENUL CU PESTE 85 .II PLAC LUI MARC OAMENII DESTEPTI .

 2. anonimus 8 februarie 2013 at 12:28 - Reply

  mai anonimalule, inteligenta mica ce esti, ai dat vreun concurs la viata ta de somitate ce esti, limbricule?.

 3. Anonim 8 februarie 2013 at 13:52 - Reply

  Am dat multe concursuri si examene dar nu mi s-a intamplat niciodata sa concurez de unul singur .Si le-am cam luat pe bune.Se vede din modul in care scrii ca ti-ai facut educatia prin corespondenta si ca esti vreun sinecurist de-al lui marc.

 4. pentru cel mai tare anonim 8 februarie 2013 at 19:59 - Reply

  Si ce daca ai luat concursurile daca ai ramas la fel de acru si plin de pizma? E URAT sa judeci sau sa improsti noroi in niste oameni pe care nu esti competent profesional sa-i apreciezi. Daca esti competent profesional (jurist) la concursul (de admitere in magistratura si nu la INM cum gresit ai inteles) urmator prezinta-te si sa vedem ce nota o sa ai. Pana atunci … distreaza-te si mai atenueaza din obida acumulata, ca altfel viata o sa-ti fie scurta.
  ……si alta data scrie la obiect (a se citi subiectul articolului) nu la “alti subiecti”

 5. lenujta 9 februarie 2013 at 21:32 - Reply

  toate aprecierile pentru Ciunt Ionel. Un credincios adevarat si un adevarat OM..

 6. guvidu portocaliu 9 februarie 2013 at 23:20 - Reply

  un pas mic catre Prefectura…

Lasa un Raspuns »