Invitaţie la Zilele Crasnei

Mihaela Oprea 11 octombrie 2012 0
Invitaţie la Zilele Crasnei

Un eveniment cu tradiţie, în acest weekend, la Crasna! Administraţia comunală lansează invitaţia la cea de-a XIV-a ediţie a Zilelor Culturale ale Crasnei, întâlnirea localităţilor înfrăţite, care va avea loc în perioada 12-13 octombrie 2012, evenimentul fiind organizat cu sprijinul Programului Europa pentru Cetăţeni al Uniunii Europene.
Programul activităţilor debutează vineri, la ora 9.30, cu primirea oaspeţilor din localităţile înfrăţite, la sediul primăriei. Deschiderea oficială va avea loc în cursul zilei de sâmbătă, în prezenţa autorităţilor locale, a invitaţilor speciali, precum şi a oficialităţilor judeţului. În cadrul festivităţii se va acorda titlul de Cetăţean de Onoare şi vor fi felicitate şi premiate cuplurile care sărbătoresc în acest an 50 de ani de căsătorie.
După încheierea evenimentului, va fi organizată în faţa primăriei o paradă a fanfarelor şi porturilor populare, formaţii de dans, precum şi a trăsurilor trase de cai. În aceeaşi zi, va fi inaugurată Casa de Cultură “Petőfi Sándor” din Crasna, unde va avea loc un program artistic cultural, care va îmbina Festivalul dansurilor populare şi moderne, ediţia a XIV-a, cu Gala Tinerilor Talente.
Ca programe alternative de divertisment, nu vor lipsi nici în acest an ateliere de creaţii populare, expoziţiile de fotografie, de produse agricole etc. De asemenea, cei interesaţi pot încerca zborul cu deltaplanul.
După-amiază, între orele 18 – 18.20, vor fi depuse coroane şi jerbe de flori la monumentul Petőfi Sándor, iar apoi vor susţine concerte Fanfara din Kiskunlacháza, Cvintetul de Fanfară şi trupa Insect. Tot din programul serii de sâmbătă fac parte un foc de artificii, în intervalul orar 21.30 – 22, iar apoi va urma o petrecere cu Nádas Antal din Akasztó şi cu formaţia Start.
Zilele Culturale ale Crasnei reprezintă un proiect finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.Comitetul de organizare al evenimentului este format din Consiliul Local Crasna şi administraţia locală comunală, Comunităţile Creştine din Crasna, Asociaţia Cserey-Farkas, Asociaţia Petőfi S疣dor, Fundaţia Pro Crasna, UDMR Crasna, întreprinzătorii Mici şi Mijlocii din Crasna, Composesoratul şi Liceul Tehnologic “Cserey-Goga” din aceeaşi comună, dar şi din Clubul Tinerilor Maghiari din Crasna.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »