Investitii pentru caldura din casele zalauanilor

Magazin Salajean 5 octombrie 2011 0

Investitii pentru caldura din casele zalauanilor

Zalauanii racordati la sistemul de incalzire centralizat vor avea asigurat agentul termic pentru sezonul rece. Reprezentantii firmei ungare RFV Distriterm SA din Zalau pun in practica la aceasta data programul de investitii promis in urma cu un an, pentru modernizarea retelei de termoficare. In urma lucrarilor, se estimeaza ca vor fi eliminate pierderile de agent termic din sistemul centralizat, va fi imbunatatita calitatea serviciului si va fi asigurata alimentarea cu energie termica a zalauanilor.

Potrivit informatiilor furnizate de Trella Varhelyi Gyopar, din cadrul Biroului de presa a RFV SA Distriterm, la ora actuala se lucreaza la modernizarea tronsonului de pe Bulevardul Mihai Viteazul si pentru racordarile la punctele termice. Lucrarile pe traseul dintre Administratia Finantelor Publice Zalau si cladirea Scala de pe bulevard au inceput in 20 septembrie, urmand ca la mijlocul lunii octombrie sa fie amplasata conducta principala pe o lungime de aproape 700 m. Vechile conducte principale se afla intr-o stare avansata de degradare si coroziune, inlocuirea lor fiind imperios necesara. Reprezentantul firmei a explicat ca startul executiilor la conducta magistrala a fost conditionat de obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare.

500 de familii din Zalau, racordate la sistemul centralizat de termoficare

Totodata, pe langa interventiile tehnice efectuate pe Bulevardul Mihai Viteazul, RFV Distriterm intentioneaza anul acesta sa mai execute lucrari de modernizare a sistemului de distributie aferent punctelor termice 1, 4, 16, 17, 41 si 42, respectiv optimizarea functionarii acestor puncte termice. Programul de investitii cuprinde si dezvoltarea serviciului de dispecerat respectiv introducerea contorizarii individuale a consumului de energie termica (pe apartamente). Valoarea totala a investitiilor pentru anul acesta se ridica la aproximativ 3,7 milioane euro, a aratat Trella Varhelyi Gyopar.

Ponderea cea mai mare a beneficiarilor din Zalau a acestor investitii o detin consumatorii casnici. Din totalul de 550 de abonati la furnizarea agentului termic in sistem centralizat, 500 sunt consumatori casnici, diferenta fiind institutii sau agenti industriali. In cursul verii, salariatii Distriterm au mai efectuat trei lucrari de rebransare, respectiv a trei blocuri din str. Alimpiu Barbulovici (blocul 1H) si str. Torentului (blocurile T14 si T16). Zalauanii pot beneficia de energie termica in sistem centralizat dupa data de 15 octombrie, sau mai devreme, in baza unei hotarari de Consiliu Local (HCL 245 din 15 septembrie 2008), daca, trei zile consecutiv, temperatura scade sub zece grade intre orele18 si 6.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »