Investitii cu bani europeni la Galgau si Poiana Blenchii

Magazin Salajean 2 octombrie 2009 0

Investitii cu bani europeni la Galgau si Poiana BlenchiiAutoritatile locale din Galgau si Poiana Blenchii au demarat licitatia pentru executarea Proiectului Tehnic aferent proiectului in valoare de 5,5 milioane de euro care urmareste realizarea de investitii majore in ambele comune. La licitatia publica, s-au inscris patru firme pentru reabilitarea drumurilor, alte patru firme pentru introducerea retelelor de utilitati in sate, in timp ce doua firme s-au aratat interesate de constructiile civile prevazute in proiect, ne-a declarat primarul comunei Galgau, Eugen Codorean. Proiectul Tehnic trebuie realizat in 30 de zile de la semnarea contractului, iar apoi vom demara licitatia publica pe SEAP in vederea desemnarii constructorului. Speram sa putem deschide santierele inca din aceasta toamna, ne-a declarat primarul.

Proiectul intocmit in comun de cele doua administratii locale este finantat cu 5,5 milioane de euro, prin Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala. Prima etapa de finantare va incepe anul viitor, iar prima transa de bani care se va aloca celor doua primarii va reprezenta 30 la suta din totalul fondurilor.

In comuna Galgau, trei sate vor beneficia, in urma acestui proiect, de retele de apa si canalizare: Capilna, Dobrocina si Glod. Statia de epurare care va fi construita in Galgau va deservi ambele comune.

Potrivit primarului Codorean, din aceeasi suma de bani se vor achizitiona si utilaje (compresor, buldoexcavator, buldozer etc., n.r.) pentru Asociatia de Dezvoltare Intercomunala Valea Somesului, din care fac parte cele doua comune.

In comuna Poiana Blenchii, pentru satele Poiana Blenchii si Gostila, banii vor fi utilizati pentru introducerea retelor de apa si canalizare, precum si pentru reabilitarea Caminelor culturale. De asemenea, va fi asfaltat drumul DN 39, pe tronsonul Poiana Blenchii

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »