Investitie de zeci de milioane de dolari la Tenaris Zalau

Magazin Salajean 23 septembrie 2011 0

Investitie de zeci de milioane de dolari la Tenaris Zalau

Compania Internationala Tenaris dezvolta unitatea de la Zalau printr-o investitie de cateva zeci de milioane de dolari. Potrivit informatiilor furnizate de liderul sindicatului Metalurgistul Silcotub Zalau, Alexandru Rus, in unitatea din urbea de la poalele Mesesului se construieste o noua hala de productie pentru tevi energetice si cazane. Costurile extinderii unitatii de la Zalau au fost estimate de presedintele sindicatului Metalurgistul la 52 de milioane de dolari. Noua hala de productie va fi pusa in functiune in cursul anului viitor si va avea 58 de angajati, marea majoritate vor fi recrutati din personalul actual al firmei. Demersul investitional al managerilor de la nivel international al companiei a fost justificat prin aceea ca Romania este atractiva datorita fortei de munca ieftine. Alexandru Rus a afirmat ieri, in cadrul unei conferinte de presa organizate cu prilejul intrunirii la Zalau a Comitetului International al Salariatilor din Tenaris, ca sindicatele Tenaris din toate tarile vor milita pentru drepturile angajatilor, pentru un trai decent si pastrarea locurilor de munca. Liderii de sindicat din compania Tenaris, din Japonia, Columbia, Argentina, Canada, Italia si Brazilia, prezenti la Zalau, si-au reiterat pozitia de aparatori ai lucratorilor si drepturilor salariatilor din Tenaris. Totodata, si-au exprimat dezamagirea fata de refuzul managerilor de a participa la intrunirea de la Zalau.

Am fi dorit si noi sa aflam de ce am fost refuzati sa discutam, pentru ca nu am avut intentia de a ne lupta cu reprezentantii conducerii, ci de a ne asigura ca muncitorii sunt tratati corect si ca vor fi negociate contracte colective de munca. Pe viitor dorim ca in toate unitatile sa se realizeze un contract cadru international de care sa beneficieze fiecare muncitor din intreaga lume. Tenaris este o companie care se descurca foarte bine chiar si pe timp de criza. Este singura companie producatoare de tevi care in acest moment nu are datorii. In primele sase luni ale acestui an a realizat aproape atatia bani cat in anul 2008. Pietele de petrol si gaze se dezvolta, aspect de care va beneficia si compania. Luptam ca pe viitor, de aceste avantaje, sa beneficieze si salariatii nostri pentru ca ei sunt cei care contribuie la crearea profitului, a aratat Anne Marie Mureau, din Elvetia, membru al Federatiei Internationale a Metalurgistilor.

Federatia, care are sediul la Geneva, a fost creata in anul 1883 si reprezinta interesele a 25 de milioane de metalurgisti din peste 100 de tari. Sindicatul Metarom, din care fac parte si salariatii Silcotub, s-a alaturat Federatiei Internationale a Metalurgistilor in anul 1995.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »