Investitie de 217.000 de lei la Spitalul Judetean

Magazin Salajean 26 februarie 2008 0

Investitie de 217.000 de lei la Spitalul JudeteanPotrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Ioan Muresan, de curand, la institutia pe care o reprezinta au fost montate si, totodata, puse in functiune doua grupuri electrogene cu pornire automata, acestea avand o putere de 280 de kVA, respectiv 55 de kVA. Necesitatea acestei investitii consta in faptul ca, in cazul intreruperii accidentale a energiei electrice, functionarea automata a celor doua grupuri electrogene asigura conditii de siguranta maxima in utilizarea echipamentelor medicale din sectiile spitalului.

De remarcat faptul ca vechile grupuri electrogene erau fabricate in anul 1976, porneau la comanda mecanica, iar in cazul in care energia electrica era oprita, generatoarele de rezerva puteau fi puse in functiune in 3-5 minute de la intreruperea curentului.

Primul grup electrogen automat, cu o putere de 280 de kVA, a fost montat la sediul central al Spitalului, avand ca principali utilizatori Unitatea de Primire a Urgentelor, Sala de Nasteri, Blocul Operator, ATI, ORL, Oftalmologie, blocul alimentar, centrala telefonica, iluminatul de siguranta in 4 corpuri de cladire etc.

In ceea ce priveste cel de-al doilea grup electrogen, respectiv cel cu puterea de 55 de kVA, conducerea Spitalului face cunoscut ca acesta a fost montat la Spitalul Vechi, si are ca principali utilizatori: centrala termica, statia de pompe, precum si iluminatul de siguranta la sectiile de psihiatrie, boli infectioase si pneumoftiziologie.

In fine, conducerea Spitalului sustine ca, in cel mai scurt timp, va fi achizitionat si cel de-al treilea grup electrogen automat, cu o putere de 55 de kVA, care va deservi Centrul de Hemodializa.

Fondurile necesare achizitionarii acestor grupuri electrogene, impreuna cu fondurile pentru lucrarile de instalare si punere in functiune, inclusiv valoarea lucrarilor la instalatia de ventilatie a acestor grupuri, sunt in valoare de 217.000 de lei, bani care provin de la bugetul de stat.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »