Inundatiile au pagubit Zalaul cu peste 300.000 de lei

Magazin Salajean 1 iulie 2010 0

Inundatiile au pagubit Zalaul cu peste 300.000 de leiPloile torentiale cazute in perioada 18-21 iunie au afectat casele zalauanilor, beciuri, curti si gradini, blocuri si subsoluri de bloc. De asemenea, au fost distruse partial sau total poduri si podete, suprafete din carosabil si trotuare si a fost afectata structura de rezistenta a acestora.

Potrivit estimarilor realizate de catre repre-zentantii Primariei Zalau, pagubele produse de inundatii numai in gospodariile cetatenilor depasesc 207.000 de lei, suma reprezentand contravaloarea bunurilor (mobila, obiecte de uz casnic, haine, covoare, electronice si electrocasnice) distruse partial sau total si nu mai pot fi utilizate. Acestei sume i se adauga alti 120.000 de lei, la cat a fost estimata valoarea bunurilor apartinand domeniului public, bunuri distruse partial sau total.

Printre acestea se numara si unele relantisoare amplasate pe cateva strazi din municipiu, printr-un parteneriat cu Michelin. Oficialii administratiei locale sustin ca au fost distruse compet ori deteriorate partial limitatoarele de viteza din zona urmatoarelor unitati de invatamant: Scoala Gheorghe Lazar, Liceul Sportiv Avram Iancu, Grupul Scolar Voievod Gelu, gradinita din cartierul Pacii, precum si relantisorul de pe strada Gheorghe Doja. Relantisoarele deteriorate sau cu elemente defecte au fost reparate de catre angajatii Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public, astfel incat acum sunt functionale, ne-au asigurat reprezentantii Primariei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »