Intr-o saptamana: Doar 124 de soferi amendati de radarele fixe

Magazin Salajean 14 aprilie 2009 0

Intr-o saptamana: Doar 124 de soferi amendati de radarele fixe

Actiunile desfasurate de catre agentii de politie rutiera din judetul Salaj pentru prevenirea si combaterea accidentelor rutiere au condus la constatarea, in perioada 3-9 aprilie 2009, a opt fapte de natura penala si 958 fapte contraventionale, sanctionate cu amenzi in valoare totala de 98.000 de lei. Ca in fiecare saptamana, marea pondere a celor sanctionati o constituie conducatorii auto, care reprezinta, de de fapt, si cea mai numeroasa categorie de participanti la trafic. Astfel ca, din cei 811 soferi amendati, 204 au fost opriti de politisti in trafic si sanctionati pentru depasirea limitei legale de viteza. O noutate, comparativ cu celelalte saptamani, o reprezinta scaderea numarului de vitezomani depistati de camerele fixe din judet, de la aproximativ 700-900 pe saptamana, la doar 124 in perioada analizata, ne-a comunicat Nadia Serban, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj.

Tot in randul conducatorilor auto sanctionati de politisti se numara si 27 de persoane care au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, iar 33 de conducatori auto, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Este vorba de sase persoane carora le-au fost suspendate permisele auto pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, sapte pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h si alte 20 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor, efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens, a adaugat purtatorul de cuvant al IPJ Salaj.

In perioada analizata, au fost sanctionate contraventional 93 de persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, 51 de persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si trei persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. Totodata, politistii au retinut si de patru certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, pe parcursul saptamanii trecute, pe raza judetului Salaj s-au inregistrat si cinci accidente de circulatie grave, soldate cu un mort si patru raniti grav, precum si patru accidente usoare, soldate cu ranirea usoara a cinci persoane. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 28 de accidente grave, soldate cu doi morti si 32 de raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 33 de accidente grave, soldate cu opt morti si 44 raniti grav, situatia se prezinta astfel: mai putin cu cinci accidente grave, sase morti si 12 raniti grav.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »