Intoxicatiile cu ciuperci continua

Magazin Salajean 9 octombrie 2007 0

Intoxicatiile cu ciuperci continua

Zece salajeni au fost adusi in week-end, la Spitalul Judetean Salaj – Zalau cu afectiuni cauzate de consumul de ciuperci. Trei dintre cazuri au privit copii cu varsta intre 2-12 ani, starea celui mai mic fiind atat de grava, incat acesta a fost trimis in coma de gradul II la Cluj, ne-a declarat Codruta Puscas, purtatorul de cuant al Spitalului Judetean Salaj – Zalau. In week-endul trecut, au fost aduse la Unitatea de Primire a Urgentelor zece persoane, cu afectiuni ca urmare a consumului de ciuperci. Dintre pacienti, trei au fost copii cu varsta intre 2 ani si 12 ani. Copilul mai mic a fost cazul cel mai grav, diagnosticat cu intoxicatie cu ciuperci – coma de gradul II. Pacientul a fost trimis de urgenta la Pediatrie in Cluj. Ceilalti doi copii se simt acum bine si azi au fost externati, a spus purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, ceilalti pacienti au fost internati la Medicina Interna, fiind vorba de o femeie din localitatea Stana si de sase barbati, din Zalau si mediul rural. Evolutia lor este buna, dar persoanele trebuie sa ramana internate sub observatie medicala si zilele urmatoare, a spus purtatorul de cuvant.

Aceste zece cazuri se adauga la alte 20 de diagnostice de intoxicatie cu ciuperci pe care medicii de la Spitalul Judetean Salaj – Zalau le-au pus in ultimele doua saptamani.

Tot in perioada sfarsitului de saptamana care a trecut, medicii de la Urgenta au tratat alte 300 de cazuri, dintre care 108 au fost diagnosticate ca plagi, fracturi si entorse. 11 pacienti au avut de suferit in urma hipertensiunii arteriale, iar alti 28 din cauza afectiunilor la sistemul digestiv. Dintre acesti 300 de pacienti, pentru 103 a fost dispusa internarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »