Interzis la pescuit!

Magazin Salajean 14 aprilie 2011 0

Interzis la pescuit!

Pescarii sălăjeni sunt nevoiţi să-şi ţină undiţa în cui timp de 60 de zile. Intervalul 4 aprilie-3 iunie 2011 a fost declarat perioadă de prohibiţie şi este interzis pescuitul comercial, recreativ şi sportiv din habitatele piscicole naturale. Singura excepţie acordată prin reglementările Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi Ministerul Mediului şi Pădurilor este la peştii răpitori (mai precis, la ştiucă), pentru care se poate folosi doar momeala artificială. La ştiucă, prohibiţia a fost din 15 februarie până în 26 martie. Sălăjenii pot pescui ştiucă în Barajul de la Vîrşolţ şi în bălţile de la Someş Odorhei.

Potrivit informaţiilor oferite de Stelian Mureşan, secretar al Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sălaj, în această perioadă nu se pot pescui: crapi (care se găsesc în Barajul de la Vîrşolţ), şalăi (din Baraj de la Vîrşolţ), caraşi (din râul Someş, de la Barajul Vîrşolţ) şi păstrăvi (din râul Barcău).

În jurul Barajului de la Vîrşolţ AVP Sălaj asigură pază permanentă, mai mult, aceasta a achiziţionat recent o barcă ecologică cu motor electric care serveşte şi acestui scop de a-i depista pe braconieri. În celelalte zone de pescuit, şi în special pe râul Someş care atrage cei mai mulţi împătimiţi ai acestui sport, se fac controale şi patrulări, de către reprezentanţii AVP şi ai poliţiei. Cei găsiţi la pescuit în perioada de prohibiţie sunt pasibili de amendă de peste 300 de lei şi rămân fără marfă.

Anul trecut, în Sălaj, erau 1.624 pescari cu permis şi carnet de membru AVP. Recent, reprezentanţii asociaţiei din Sălaj au derulat o serie de acţiuni de igienizare a perimetrelor de pescuit şi în parteneriat cu administraţiile locale au amplasat, în zonele respective, pubele pentru deşeuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »