Internetul, la dispozitia fermierilor salajeni

Magazin Salajean 15 februarie 2012 0

Internetul, la dispozitia fermierilor salajeniInternetul devine pentru fermieri, de la o zi la alta, modalitatea cea mai facila de accesare a informatiilor referitoare la fondurile destinate agriculturii. Chiar daca este inca greu sa-l vedem pe agricultor stand in fata calculatorului pentru a dibui ultimele noutati din domeniu acesta se vede nevoit sa faca fata provocarilor vremurilor pe care le traieste. La aceasta data, fermierii pot beneficia de date concrete referitoare la sprijinul pe suprafata deoarece, din data de 13 februarie, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a pus la dispozitia agricultorilor pe site-ul oficial www.apia.org.ro aplicatia IPA Online.

Prin intermediul acesteia, fermierii deja inregistrati la APIA in campanile precedente si care intentioneaza sa solicite sprijin pe suprafata in anul 2012, prin acces la internet, pot sa completeze electronic declaratia de suprafata, sa vizualizeze si, dupa caz, sa actualizeze propriile parcele – asa cum au fost digitizate in campania anterioara. Fermierii isi pot digitiza parcele noi prin identificarea pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date (LPIS) a APIA.

Pentru accesul aplicatiei, fermierii vor utiliza un nume si o parola care se poate obtine de pe site-ul institutiei. Unul dintre principalele avantaje ale utilizarii aplicatiei IPA Online este acela ca permite localizarea cu precizie mare a parcelei in cauza si da posibilitatea de avertizare rapida in cazul unor erori. Ulterior, in baza invitatiei primite de la APIA Salaj, fermierul se prezinta la Centrul judetean sau local, pentru a completa un formular cu datele de identificare ale exploatatiei si o anexa in care bifeaza schemele sau masurile de sprijin solicitate. Campania de depunere a cererii de plata pentru schemele sau masurile de sprijin pe suprafata 2012 se deruleaza in perioada 1 martie – 15 mai 2012. In perioada 16 mai – 11 iunie 2012, se primesc cereri cu penalizari de 1 la suta pentru fiecare zi de intarziere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »