Internet wireless în Parcul central din Zalău

magazinsalajean 3 septembrie 2012 4
Internet wireless în Parcul central din Zalău

Parcul Central Municipal Zalău va fi reamenajat peisagistic, în perioada 2012-2013, printr-o investiţie de 4,7 milioane de lei, din care majoritatea sumei este asigurată prin Programul Operaţional Regional, contribuţia proprie a administraţiei locale fiind de aproximativ 77.000 de lei.
Lucrările sunt în plină desfăşurare, parcul urmând să fie reabilitat din punct de vedere ecologic. Va fi extins şi modernizat sistemul de iluminat, vor fi realizate patru cişmele stradale, va fi renovată fântâna arteziană şi va fi realizată o cascadă. De asemenea, vor fi executate lucrări de renovare a scărilor şi amfiteatrului, vor fi renovate aleile pietonale şi vor fi amenajate piste pentru biciclete şi spaţiu de parcare. Parcul va fi completat cu o terasă cu cinci mese pentru şah, vor fi amplasate 71 de bănci noi, iar locul de joacă va fi complet modernizat şi dotat cu mobilier specific. Întregul spaţiu va beneficia de reabilitare şi extindere a împrejmuirii.
Nu au fost uitaţi nici împătimiţii calculatorului, astfel că ei vor putea accesa internetul din parc, pentru că acolo vor fi montate două antene wireless cu echipament outdoor. Până în acest moment, s-au realizat panoul de alpinism – 90 la sută, parcarea aferentă parcului – în totalitate, aleile secundare au fost reabilitate 60 la sută, parţial pistele de ciclism, iar în curs de finalizare este turnarea pachetelor de scări. „Am făcut o vizită în teren pentru evaluarea lucrărilor şi calitatea lor. Ne bucurăm că începe să se prefigureze noua faţă a parcului şi sunt convins că va fi foarte apreciat de zălăuani când va fi finalizat, deoarece va oferi foarte multe posibilităţi de petrecere a timpului liber” spune Radu Căpîlnaşiu, primarul nunicipiului Zalău.
Potrivit sursei citate, acest proiect „vine în întâmpinarea solicitărilor şi a nevoilor cetăţenilor”. „La finalul lucrărilor parcul central va fi cu siguranţă un punct de atracţie, pentru că aspectul şi funcţionalitatea zonei vor avea mult de câştigat. Acest proiect face parte din strategia de modernizare a zonei centrale a oraşului”, a spus Radu Căpîlnaşiu.
Proiectul prin care Primăria Municipiului Zalău modernizează Parcul Central se numeşte „Amenajarea peisageră a Parcului Central Municipal Zalău”, iar lucrările propriu-zise au durată de execuţie de 21 de luni. Şantierul a fost deschis în martie 2011, însă demersuri în vederea reabilitării ecologice a zonei au existat din partea administraţiei locale zălăuane din 2008. În 2009, Consiliul Local a aprobat documentaţia tehnico-economică şi participarea Municipiului Zalău la proiect, iar în 2010, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest a finalizat evaluarea proiectelor depuse. Acestei etape i-a urmat, în octombrie 2011, aprobarea finanţării şi începerea derulării proiectului.
Mihaela Moldovan

Comentarii

comments

4 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. LOCATARII CENTRULUI 4 septembrie 2012 at 09:04 - Reply

  doamna Mihaela Moldovan,daca a-ti semnat articolul,a-ti verificat spusele domnului primar??? locuim in zona parcului si iti vine sa plangi cati copaci s-au taiat si distrus, tevile dezafectate de la punctul termic sunt vizitate de cei care vand la fier vechii, aleile sunt foarte inguste si facute de mantuiala,anul trecut a-ti asfaltat aleea principala si acum a-ti sapat-o, dalele vechii care au costat bani le-ati abandonat pe iarba,putand fiind folosite in alte spatii,: jaf distrugere,cum nu vedeti nimic din ce se intampla in acest oras nu vedeti domnule primar?????

  • Marciano 6 septembrie 2012 at 17:37 - Reply

   “Ati”, nu “a-ti” 🙂

 2. Anonim 4 septembrie 2012 at 19:42 - Reply

  Unde credeti ca o sa se scurga apa de ploaie de pe aleile inclinate spre blocurile de lucuinte.Ce mai ghetus o sa fie iana pe aceste alei in panta.Pacat de parcul distrus si inlocuit cu borduri, pietre si asfalt.

 3. alice 5 septembrie 2012 at 09:39 - Reply

  Cata ce ca stau epigonii astia ai nostri tata ziua cu nasu-n computer acasa or face asta si-n parc?
  Pai n-ar fi mai bine fara artificiul asta?
  n-ar fi mai bine cu bicicleta sau cu cainele la plimbare?

Lasa un Raspuns »