Internati cu totii

Magazin Salajean 7 august 2007 0

Internati cu totii

Numarul salajenilor care s-au prezentat cu fracturi si entorse in week-end-ul trecut la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Zalau – Salaj s-a redus cu 38 fata de perioada 27-29 iulie. Potrivit unui comunicat de presa, evidenta comparativa intre cele doua sfarsituri de saptamana dovedeste ca in ultimele trei zile au cerut inrijiri medicale 69 de oameni ce s-au pricopsit cu traumatisme, contuzii, entorse si plagi, adica doua treimi din numarul total al cazurilor cu care s-au confruntat medicii.

Cu toate ca au avut de tratat cazuri mai putine, toate au necesitat internare in vederea urmaririi evolutiei. Dintre pacienti, opt au fost femei carora li s-a declansat travaliul, 11 bolnavi au avut probleme cauzate de hipertensiunea arteriala, iar 14 au fost diagnosticati cu viroze, pneumonii si bronsite.

La UPU s-au mai prezentat noua persoane in stare de ebrietate si alte noua, care au suferit politraumatisme in urma agresiunilor si a accidentelor rutiere.

Ca si in week-end-ul precedent, si de aceasta data au fost cazuri in care oamenii au fost intepati de insecte. Este vorba despre o femeie de 78 de ani, din Brebi, care a fost tratata post intepatura de paianjen. Batrana nu a prezentat fenomene alergice. Alt caz de acest gen a fost in atentia cadrelor medicale duminica. O tanara de 19 ani a fost diagnosticata cu retentie de capusa in gamba dreapta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »