Interdictie la debransare!

Magazin Salajean 31 mai 2007 0

Interdictie la debransare!

Proprietarii de apartamente nu vor mai avea voie sa se debranseze de la sistemul central de incalzire, in cazul in care nici un alt locatar al imobilului nu a renuntat la serviciile regiei locale, in cazul nostru Uzina Elecrica Zalau. Potrivit unor surse centrale, aceasta interdictie este aprobata printr-un ordin al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC), masura urmand sa fie aplicata in perioada imediat urmatoare. Ordinul ANRSC subliniaza ca deconectarile individuale nu se pot executa in acele condominii in care nu s-au produs deconectari anterioare intrarii in vigoare a regulamentului. Mai mult, pentru imobilele in care exista deja debransari, regulamentul nu va putea fi aplicat retroactiv. Cu toate acestea, cei care, in urmatoarea perioada, vor decide sa renunte la sistemul central de incalzire, vor fi obligati sa asigure incalzirea spatiului cu o sursa alternativa si sa obtina o autorizatie de construire, suplimentar conditiei prin care se cere acceptul scris al vecinilor de imobil. Regulamentul urmeaza sa fie prezentat consiliilor locale si judetene, dupa care, in 30 de zile de la aprobare, va intra in vigoare.

Unul dintre motivele care au stat la baza Ordinului ANRSC este strict legat de faptul ca vecinii persoanei care intentioneaza sa se debranseze, ar putea plati mai mult in cazul in care numarul deconectarilor de la sistemul central de incalzire ar creste in acel imobil. In acest sens, conducerea ANRSC sustine ca centralele termice individuale majoreaza costurile de incalzire pentru apartamentele conectate la sistemul central, polueaza si chiar scad temperatura in locuinta vecina, in cazul in care centrala nu este pusa in functiune.

Directorul general al SC Uzina Electrica SA Zalau, Viorel Marian, sustine insa ca, in municipiul nostru, masura va fi imposibil de aplicat, insa marturiseste ca asteapta, si el, noile directive, pentru a le putea pune in practica. Pentru moment, insa, persoanele care doresc sa se debranseze de la sistemul central de incalzire o mai pot face, Uzina Electrica neaplicand, deocamdata, restrictii in acest sens.

In momentul de fata, dintr-un total de aproximativ 20.000 de apartamente, doar 1.200 mai beneficiaza de serviciile furnizate de Uzina Electrica Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »