Intalnire de lucru cu procesatorii din domeniul non-animalier

Magazin Salajean 19 martie 2007 0

Conducerea Directiei de Sanatate Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a avut vineri o intalnire cu procesatorii salajeni din industria alimentara non-animala, cu scopul de a face cunoscute ultimele noutati din reglementarile europene din domeniu ca sa nu ajungem in situatia in care se gaseste, la ora actuala, industria alimentara a carnii si a procesarii laptelui – a precizat directorul Mircea Martin, domenii industriale salajene care sunt, dupa cum se stie, undeva in pragul prapastiei.

Intalnirea si schimbul de opinii de vineri a fost cu atat mai importanta, cu cat in Salaj se regasesc un numar destul de mare de operatori economici din domeniile panificatiei, moraritului, a industriei vinului si alcoolului, a producerii conservelor cu fructe si legume etc.

Directorul DSVSA a vorbit despre autorizarea sanitar-veterinara pe care trebuie sa o primeasca acesti procesatori, cel tarziu pana la sfarsitul lunii iunie, standardele de firma care trebuie indeplinite si alte reguli pe care acestia trebuie sa le aiba in vedere pentru a nu intra in conflict cu autoritatile din domeniu.

Mircea Martin a apreciat ca operatorii din domeniul industriei alimentare non-animale din Salaj sunt disciplinati, dar a mai amenintat ca nu va tolera nici o abatere de la legislatie pentru a nu repeta experienta negativa prin care am trecut cu industria alimentara animaliera.

S-a acordat o mare atentie si mijloacelor de transport pe care trebuie sa le detina acesti procesatori pentru a transporta produsul finit la comercianti, mijloace auto care trebuie autorizate sanitar-veterinar si trebuie, periodic, spalate si dezinfectate conform cerintelor in vigoare. .

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »