Intalnire de lucru a Filialei Salaj a Asociatiei Comunelor din Romania

Magazin Salajean 15 martie 2012 0

Intalnire de lucru a Filialei Salaj a Asociatiei Comunelor din RomaniaPrefectul Judetului Salaj, Vegh Alexandru si subprefectul Onorica Abrudanu a participat, ieri, la Primaria Crasna, la o intalnire de lucru a Filialei Salaj a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR), eveniment la care au fost prezenti si reprezentanti ai unor institutii publice deconcentrate: Virgil Turcas – directorul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Salaj, Csutak Nagy Erzsebet – director al Comisariatului Judetean Salaj al Garzii Nationale de Mediu (GNM) si Matolsci Elisabeta – directorul Agentiei Judetene de Prestatii si Inspectie Sociala (AJPIS).

In deschiderea intalnirii, prefectul Vegh Alexandru a atras atentia alesilor locali privind obligativitatea adoptarii unei steme specifice – potrivit reglementarilor europene – la nivelul fiecarei unitati administrativ teritoriale din judetul Salaj, in conditiile in care, in prezent, doar municipiul Zalau are adoptata o astfel de stema. Potrivit situatiei centralizate la nivelul Institutiei Prefectului, 11 primarii au elaborat un proiect de stema si se afla in diverse stadii de aprobare a lui, in vreme ce alte 16 unitati administrativ teritoriale din judet si-au exprimat intentia privind elaborarea unei steme.

In acest cadru, directorul AJPIS Salaj a prezentat modificarile legislative care reglementeaza domeniul asistentei sociale, respectiv sistemul de beneficii sociale (OUG nr. 124/2011 si HG nr. 57/2012), context in care Sandu Berecean, presedintele ACoR Salaj, a propus cautarea unor solutii pentru simplificarea modului in care beneficiarii unor ajutoare sociale acordate de stat obtin documentele necesare acordarii sumelor de care pot beneficia. Astfel, prefectul Vegh Alexandru a precizat ca va convoca, in cursul saptamanii viitoare, o intalnire comuna, intre Agentia Judeteana de Ocupare a fortei de Munca (AJOFM), Directia Finantelor Publice si AcoR Salaj, pentru a se gasi solutii concrete prin care sa se simplifice atat activitatea administratiilor locale, cat si demersurile pe care trebuie sa le faca cetatenii.

La finalul intalnirii de la Crasna, Sandu Bercean a propus incheierea unui acord de parteneriat intre AcoR Salaj si filiala judeteana a Crucii Rosii pentru spijinirea reciproca in cazul unor situatii deosebite, cum ar fi cele provocate de fenomene meteo nevaforabile sau cele ale unor persoane aflate in suferinta sau care se confrunta cu probleme financiare sau alte nevoi, propunere aprobata de catre toti primarii prezenti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »