Intalnire de gradul III la Clubul Pensionarilor Zalau

Magazin Salajean 18 mai 2007 0

Intalnire de gradul III la Clubul Pensionarilor Zalau

Liderii organizatiilor de pensionari din nord-vestul Romaniei afiliate la Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor (FNSPR) din Romania au participat la intalnirea zonala, la Clubul Pensionarilor Zalau. In cadrul intrunirii s-au prezentat informari privind activitatea conducerii Sindicatului Liber al Pensionarilor (SLP) Salaj, de catre Ilie Gorgan, presedintele sindicatului, si Ioan Ivascau, presedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Zalau.

In acest context, deputatul PSD de Salaj, Filonas Chis, a spus celor prezenti ca s-a initiat un proiect de lege pentru schimbarea Legii 19/2000 privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale. Acesta a fost de parere ca problema pensiilor este prioritara in Romania, iar situatia in care se afla toti varstnicii din Romania se poate rezolva in cursul acestui an. Ceea ce isi doreste sa duca la bun sfarsit Partidul Social Democrat prin acest proiect de lege este ca valoarea punctului de pensie sa creasca de la 30 la suta la minim 40 la suta. Totodata, pesedistii vor sa introduca pensia de urmas si sa se aduca o schimbare in viata pensionarilor agricultori. Acest act normativ se afla momentan in Senat si voi face tot ce voi putea ca proiectele majore, printre care si acesta, sa se poata realiza, a conchis deputatul PSD.

Alaturi de oficialitatile locale si judetene, directori de institutii si reprezentantii organizatiilor de pensionari, la intrunire a participat si Ministrul de Interne si Reformei Administrative, Cristian David.

Suntem foarte preocupati si interesati in gasirea de solutii pentru rezolvarea problemelor cu care va confruntati, iar aceasta discutie ne responsabilizeaza sa venim in ajutorul dumneavoastra, a spus ministrul. Totodata, acesta a afirmat ca problema medicamentelor gratuite si compensate este una dintre cele mai acerbe cu care se confrunta persoanele de varsta a treia si ca, disfunctionalitatile sitemului de sanatate se revarsa mai mult asupra pensionarilor. Ministrul Cristian David s-a aratat interesat in gasirea de solutii pentru problemele varstnicilor, implicsnd autoritatile locale.

Inainte de plecarea sa de la aceasta intrunire, David a promis ca, odata ajuns la Bucuresti la carma Ministerului, va avea grija ca toate problemele aduse la cunostinta sa de catre pensionari sa fie rezolvate cat de curand posibil.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »