Instalati-va panouri solare pe banii Statului!

Magazin Salajean 27 octombrie 2008 0

Instalati-va panouri solare pe banii Statului!

Cei care doresc instalarea de panouri solare, pompe de caldura sau chiar minieoliene pentru reducerea cheltuielor la facturile de intretinere vor putea face acest lucru incepand cu anul viitor, pe banii Statului. Mai exact, la finele saptamanii trecute, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a anuntat lansarea programului Casa Verde, ce presupune finantarea persoanelor fizice prin Fondul de Mediu a unor investitii privind inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului.

Finantarea pentru persoanele fizice se va face in proportie de 90 la suta (dar nu mai mult de 25.000 de lei). Instalarea unor astfel de sisteme prietenoase cu mediul duc scaderea facturii la apa calda cu circa 60 la suta, iar cea la incalzire, cu circa 30 la suta. Cum puteti intra in acest program? Urmand trei pasi: depunerea dosarului pentru achizitia sistemului de incalzire la unul dintre agentii care comercializeaza si instaleaza astfel de sisteme, si care vor fi validati de Administratia Fondului pentru Mediu (lista cu agentii va fi pusa la dispozitia publicului in jurul datei de 20 decembrie, atat pe site-ul Ministerului Mediului, www.mmediu.ro, cat si pe cel al Administratiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro); alegerea unuia dintre acesti instalatori validati, in functie de tipul de echipament pe care vreti sa-l achizitionati si depunerea dosarului la acesta, insotit de o cerere de inscriere; obtinerea notei de acceptare, eliberata de instalatorul validat la care ati depus dosarul.

Demersurile de obtinere a unei note de accepta repot fi facute incepand cu data de 5 ianuarie 2009, data la care oricine se poate inscrie in program printr-un simplu dosar care trebuie sa contina urmatoarele documente: actul de identitate, in copie; copia legalizata dupa actul de proprietate, de concesiune sau de locatiune, al imobilului pentru care se achizitioneaza sistemul de incalzire; actul autentificat de notarul public prin care proprietarii sau coproprietarii isi exprima acordul de efectuare a lucrarilor de instalare a sistemului, daca este cazul; copia dupa documentul care atesta o situatie particulara cum ar fi casatorie, desfacere casatorie, schimbare nume si/sau prenume etc.. Cei care vor sa instaleze sistemele curate in propriile locuinte si care vor beneficia de finantarea de 90 la suta nu vor primi suma de bani in mod direct, aceasta urmand a fi virata in contul instalatorului ales, imediat dupa ce sistemul este functional. Programul se va desfasura de acum incolo anual, in perioada 5 ianuarie

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »