Inspectorii de munca si angajatorii, in sesiuni de promovare a securitatii si sanatatii in munca

Magazin Salajean 23 septembrie 2011 0

Inspectorii de munca si angajatorii, in sesiuni de promovare a securitatii si sanatatii in munca

Inspectia Muncii in colaborare cu Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Salaj au organizat, ieri, sesiunea de informare a angajatorilor si reprezentantilor lucratorilor din intreprinderile mici si mijlocii IMM si de promovare a bunelor practici de securitate si sanatate in munca. Evenimentul a avut loc in sala de conferinte a Hotelului Porolissum din Zalau.

In cadrul intalnirii au fost abordate tematici care vizeaza legislatia nationala de securitate si sanatate in munca armonizata cu directivele europene, evaluarea riscurilor profesionale din IMM-uri, de altfel etapa esentiala in asigurarea unui mediu de munca sigur si sanatos. De asemenea, s-a facut o analiza a accidentelor de munca, a bolilor profesionale inregistrate la ITM Salaj si a celor mai frecvente neconformitati intalnite in timpul controalelor efectuate de inspectori la angajatorii din judet. La sesiunea de informare au participat si reprezentantii unui centru pilot in domeniul securitatii si sanatatii in munca, ce au impartasit celor prezenti experienta si bunele practici acumulate in cadrul proiectului PHARE Romania-Austria, in implementarea legislatiei armonizate in domeniul securitatii si sanatatii in munca in intreprinderile mici si mijlocii.

Potrivit organizatorilor, prin aceasta sesiune s-a urmarit insusirea cunostintelor de catre angajatori si lucratorii din IMM-urile salajene despre importanta respectarii legislatiei in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »